Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samnanta27

poważny problem z samooceną, pomóżcie mi

Polecane posty

Gość samnanta27

mam poważny problem z samooceną. Kiedyś ktoś mocno ją zaburzył. I od tamtego czasu ciężko mi uwierzyć w siebie. Przyjaciół i znajomych mam bardzo dużo, jestem osobą lubianą (przynajmniej mam takie wrażenie). Na randki tez często mnie ktoś zaprasza. Ale nie chodzę. Boję się że się nie spodobam, że wydam się nieładna, niefajna. Nie potrafię tego zmienic. Od kilku lat unikam randek, koledzy, koleżanki jak najbardziej, śmiechy, żarty, spotkania w gronie znajomych. Ale jeśli to ma być randka, spotkanie z kimś kto jest zainteresowany bliższą znajomością - uciekam... Nie potrafię tego zmienic, czas leci, latka też a ja stoję w miejscu...

Gość proponuję
iść do dobrego psychologa, zmieni twoje nastawienie, my przez internet nie jesteśmy w stanie tobie pomóc

Gość samnanta27
być może psycholog jest mi faktycznie potrzebny, ale... dla mnie to ostateczność, wątpię żebym się otworzyła przed nim, tutaj jest anonimowo, jest lepiej, bezpieczniej. Macie jakies sposoby aby podnieść sobie samoocenę? Czy może ktoś ma podobny problem?

Potrzebujesz nowych, pozytywnych mysli, dlatego ... ... uciekaj stad jak najpredzej ;) A tak na serio - mozesz poczytac troche ksiazek psychologicznych, ktore wniosa troche swiezego powiewu do Twojej glowy. Na poczatek moze ... "Jak przestac sie martwic i zaczac zyc" by Dale Carnegie.