Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vi_

bolesne ząbkowanie cd

Polecane posty

Gość vi_

Ile mogą trwać te nocne maratony z płaczem? moja córka od tygodnia śpi niespokojnie chociaż dolne jedynki już się przebiły - czy jak rosną już przebite to nadal swędzą? czy to napewno ząbki jesli nadal marudzi w nocy i to już cały tydzień? myślałam, że tylko to wyżynanie jest bolesne. Zastanawiam się poprostu czy to napewno ząbki - nie gorączkuje ale budzi się w nocy z takim szlochem... No i co z tym ibufenem - bardzo jej pomaga, ale kurcze nie mogę jej tego podawać co wieczór chyba- chociaż zmniejszam jej dawki i trochę oszukuję, ale to nadal silny lek..

Gość Kaśka-Baśka
Próbowałaś dać viburcol albo camille?

Gość vi_
nie, dopiero dzisiaj przeczytałam o tym vibucolu i zamierzam go kupić. Ale martwię się, że to tyle trwa - czy to napewno ząbki jeśli tak źle śpi już od tygodnia....

Gość Kaśka-Baśka
Bardzo możliwe mojej już od miesiąca wychodzą trójki i dopiero parę dni temu zobaczyłam ich zalążki.I właśnie też bardzo źle sypia.Lekarka powiedziała że jak dziecko bardzo boli można od czasu do czasu dać ibufen albo nurofen.

Gość vi_
no tak ale co to znaczy "od czasu do czasu"? i czy jak się zęby przebiły to nadal bolą?

Gość vi_
szkoda, że nie ma więcej tych naturalnych metod w artykule, ale zawsze można próbować moze coś zadziała. Dziewczyny ale naprawdę zalezy mi na informacji - ile to moze trwać przy żąbkowaniu jedej pary ząbków - bo martwię się, ze może boli ją coś innego a ja cały czas myślę, ze to ząbki i przegapię coś innego..

Gość jhlih
To u każdego dziecka inaczej. jeśli cokolwiek cię martwi radzę iść do lekarza i tyle.

Gość vi_
martwi mnie to, że nie wiem czy to normalne, że dziecko budzi się z płaczem od tygodnia ząbkując. Nic innego mnie nie martwi, ale to moje pierwsze dziecko i nie wiem czy może coś powinno mnie martwić. Jeśli tydzień ząbkowania to jest norma to okej - nie będę szukała problemów tam gdzie ich nie ma - tz, że to cały czas ząbki. nie będę przecież szła do lekarza zeby się zapytać ile przeciętnie ząbkują dzieci w wieku 6-7 miesięcy, prawda?

Gość vi_
ok, to chyba powinnam inaczej zadać pytanie i założyć nowy topik: "ile trwało ząbkowanie (jednej pary ząbków) u waszych dzieci?"

Tydzień to spokojnie mogą być ząbki, mój młody ząbkował po 4 za każdym razem i trwało to ok 2 tygodnie, jak nie gorączkuje to satraj sie nie dawać syropów przeciwbólowych a jak już to paracetamol a nie ibuprofen. Ja polecam denintox N i camilię, granulki rumiankowe. U nas ząbki wychodziły o 5 miesiaca (jednynki) ostatnia piątka wyszła 2 tygodnie po drugich urodzinach, z ty że u nas gorączkował mały bardzo. Od kilku dni śpimy dopiero spokojnie choć jeszcze kaszel został po ostatniej ząbkowej infekcji. trzymaj się, kiedyś wyjdą wszystkie (choć mi ciężko było w to uwierzyć )

Dokładnie chciałam to napisać co annnnnnnnnnna - może to trwać do 2 lat ;) Mój synek ma półtora roku i od roku mamy przeboje z ząbkami. Jak zaczyna xle sypiać po nocach to trwa to ze 2, 3, 4 tygodnie i wtedy podaję mu paracetamol. TYlko paracetamol się u mnie sprawdza chociaz wypróbowałam chyba wszystko. Wiem , że go naduzywamy ale jak syn wstaje po raz 20 w nocy z płaczem to nigdy mu nie żałuję tego leku. Myślę, że w ciągu tego roku zużyliśmy jakieś 10 buteleczek :/, także bardzo dużo

Gość vi_
dzięki, Aniu :) o to mi chodziło :)

avent widzę że u Was ząbki to tez przekleństwo :( vi_ - nie ma sprawy trzymajcie się, musicie to przetrwać ale namęczą sie te nasze dzieciaczki ( a my przy nich)

Annnnnna - przekleństwo, przekleństwo ale pocieszam się, że po tym maratonie człowiek dopiero doceni co to znaczy przespana CIĄGIEM , calusieńka noc ;)