Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bratpatryk

Krew, mocz, Pies

Polecane posty

Witam Mam problem z moim psiakiem. Od jakiegoś czasu chudnie, choć je tak jak przedtem. Ma problem z sikaniem, leci mu po kilka kropli i bardzo często. Wczoraj zauważyłem że leci mu na początku kilka kropel krwi potem małym strumieniem sika. Pies Bardzo schudł. Co robić ?

Gość werreere
idz do lekarza NATYCHMIAST!!!

Gość hmm to prawdopodobnie
problem z nerkami. Mój też to miał, skończyło się niestety tragicznie. A czemu jeszcze nie byłaś u weterynarza? Może to problemy z pęcherzem i trzeba antybiotyk dać?

Gość karino czerwone wino
leć natychmiast do weterynarza Może psiak ma chore nerki?

a jeśli to pies a nie suka, to może czymś zanieczyścił siusiaka? Nie kopał dołów w piachu ostatnio?

Gość bfgbfg
nie czaje czemu jeszcze nie bylasu weterynarza;/

z psem byłem u weterynarza, dostał furagin i mu przeszło. Od wczorajszego wieczoru ponownie się zaczeło. Poprzednio pies miał wkładaną cewkę moczową, i zastanawiam się czy to nie od tego. Dały kopie cały czas ma 6lat i jest to doberman. Pani doktor powiedziała że jest to już bardzo stary pies, i trzeba by pomyśleć o uśpieniu. Więcej do niej nie pójdę. Pies sie chce bawić nie wygląda na to by go coś bolało, jest wręcz pełen życia.

Prawdopodobnie nerki. Poszukaj w internecie dobrej kliniki, z dobrymi opiniami i się tam wybieraj. Nie idź do osiedlowego, zazwyczaj weterynarze naciągają na kasę, szpikują psa antybiotykami i wydłużają leczenie na swoją korzyść - nie wszyscy ale cała ich masa. Poszukaj w necie, warto pojechać więcej km do super kliniki niż oddać psa w ręce matoła który liczy tylko na kasę. Też mnie to dziwi dlaczego ludzie wolą pytać na forum obcych ludzi zamiast od razu oddać sprawę w ręce specjalistów.

Gość aneta g.
mysle ze czas juz uspic zwierzaka, jak mozesz mu pozwalac tak sie meczyc?

Pies, dlatego zadalem pytanie na forum. Psa uśpić nie chce, ale też lekarz robiący usg bez wycięcia- wygolenia sierść u psa jest dla mnie dziwny. Powiedział że i tak zobaczy co ma zobaczyć.

dobermany żyją 12-15 lat, więc faktycznie trafił ci się niezły lekarz :( Znajdź innego, pełno ich pewnie w twojej okolicy

odnośnie wygolenia sierci przy USG, to akurat nie zgodzę się z tobą. Przecież na brzuchu siersci nie ma za bardzo :)

No to napisałam Ci poszukaj w internecie jakiejś większej kliniki w okolicy, która się specjalizuje w operacjach, zabiegach itd. która się cieszy dobrą opinią. W internecie można znaleźć mnóstwo cennych informacji dzięki czemu będziesz miał możliwość oddać psa w sprawdzone, dobre ręce. Mówie Ci, ja z moim jeżdżę do kliniki która znajduje się w odległości ponad 20km od mojego domu ale jest warto.

dziś po południu jestem już umówiony z lekarzem, zobaczymy co powie. Boje się że będzie nie ciekawie.