Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alsllsdxdqd

Jak cwiczenia na pozbycie sie niesmialosci?

Polecane posty

Gość alsllsdxdqd

moze pytac sie dziewczyn ktora godzina czy pytac o droge??

Gość ja bym temat
Nieśmiałość :-) Miałam kiedyś ten sam problem. :-) Nie powiem, że mi się udało go całkowicie wyeliminować, ale bynajmniej nie utrudnia mi on już życia. :-) Jak ja sobie poradziłam? Skorzystałam z rady małych kroków. Tzn wybierasz sobie jakiś cel i go realizujesz. Na początek coś małego, potem coraz trudniejsze. Z tym pytaniem o godzinę czy drogę to dobry pomysł. Pytasz najpierw jakąś dziewczynę (która wygląda na całkiem sympatyczną i normalną), później kobietkę/faceta w wieku rodziców, później przystojnego faceta, który ci się podoba. :-) Kolejny krok, to dzwonisz i pytasz o szczegóły np ogłoszenia w gazecie. Potem idziesz do sklepu i wypytujesz ekspedientkę np o bieliznę jakiej nie nosisz np body :-) (to dobre jest, bo dziewczyny nieśmiałe często mają problem z kupowaniem bielizny)... I tak dalej. Warto przy okazji tutaj zaznaczyć, że dobrze jest nawet codzienne czynności tak modyfikować, by miec kontakt z ludźmi. Np jak wypłacić kasę, to nie w bankomacie, ale w banku, przy kasie. Jak na zakupy, to nie do sklepu z samoobsługą ale osiedlowego, gdzie musisz pytać ekspedientkę. Itd warto pójść do sklepu np z ciuchami czy butami i trochę powybrzydzać... Czyli robić wszystko, aby stale zmuszać się do kontaktu z ludźmi a nawet publicznych wystąpień... Nawet takie pierdoły jak np w szkole czy na uczelni zgłaszasz się na zajęciach do odpowiedzi... Powodzenia

Gość alsllsdxdqd
;-)

Gość alsllsdxdqd
PS. jestem facetem starsznie niesmialym w stosunku do kobiet?

Gość alsllsdxdqd
;-)

Gość jakas prawda w tym jest
uswiadomic sobie, ze to nie jesttak, ze jestes gwiazda. ze kazdy ma cie w dupie, to od razu odbiera poczucie bycia tym jedynym wiec nie musisz sie wstydzic niczego

Gość nieśmiałka000000
Jakby na temat dobrze gada. To jedyn a jnajskuteczniejsza metoda oswajania się

Gość alsllsdxdqd
;/???

Gość mopdopodłogi
trzeba sobie powtarzać : jestem kimś i być pewnym siebie to dużo daje:) ps.:też jestem nieśmiała ale jakoś sie nie mogę zbytnio pozbyc nieśmiałości:P troche poprawa jest :P a i trzeba sie obracać w odpowiednim towarzystwie:) bardziej śmiałym od Ciebie wtedy od innych się uczysz. Ja na uczelni i w akademiku mam taka nieśmiałą koleżankę i będąc na studiach jestem mniej pewna siebie jednak gdy wrócę do domu ma pewnośc siebie zwiększa sie gdyż moja siostra jest pozytywnie zakręcona i bardziej śmiała ode mnie, ona dobrze na mnie wpływa:)

Gość niesmialek niestety
:-(

Gość alsllsdx
??