Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradzccie w wyborze kierunku

doradzccie w wyborze kierunku

Polecane posty

Doradzccie mi prosze, ktory kierunek studiow jest lepszy wg Was: 1. logistyka spec. systemy transportowe albo logistyka w biznesie 2. zarzadzanie spec. zarzadzanie projektami UE albo zarzadzanie w adm publicznej Dodam, ze zastanawiam sie nad tym, zeby moze zrobic kurs asystenta ds rachunkowosci badz specjalisty ds podatkowych i ksiegowych.

Gość bfgbfg
ja jestem na ekonomii mialam do wyboru spec, logustyke , albo zarzadzanie przedsiebiorstwami, wybralam to druge :)

szczerze mowiac od poczatkuchcialam isc na zarzadzanie . Jednak z obawy iz moge sie nie dostac zlozylam papiery tez na logistyke. Dostalam sie na jedno i drugie i mam problem :)

Gość bfgbfg
ja wybralam zarzadzanie bo widze sie wq roli menadzera w firmie:D przy biureczku, jako dyrektos i zarzadzam ofromna frma ;d

Ja na poczatek chcialabym sie dostac do jakiegos biura rachunkowego na staz badz praktyke, a w przyszlosci chce zostac ksiegowa hehe

Gość dżordżini armani
buhaha śmieszni jesteście jesli myślicie z te wasze kieruneczki zarządzanie czy logistyka to elitarne bóg wie co..... po tym to sobie możecie palcem w bucie pomachać a nie siedzieć za biórkiem za porządną kase ;]

wiesz no praktycznie zaden kierunek w dzisiejszych czasach nie gwarantuje dobrej pracy. I po prawie mozna gowno robiz za przeproszeniem. Przeciez ja nie oczekuje, ze np po skonczeniu zarzadzania praca sama sie znajdzie.

Gość bfgbfg
jesli ktos jest taka ciota ze nie umie sie pracodawcy pokazac z najlepszej strony to ja sie nie dziwie ze nie maja kasy :D

Gość bfgbfg
ani pracy ;p. ja naleze do osob przedsiebuorczych , umeim sobe radzic w zyciu, w kazdym aspekcie i wiem ze znajde prace bo jestem dobra w tym co robie ;p

Gość bfgbfg
idz tam gdzie ce interesuje i gdzie siebie widzisz w przyszlosci, albo mozesz na dwa kierunki sie zapisac :)

czyli narazie 2:1 dla zarzadzania :)

Gość dżordżini armani
na dwa kierunki możesz się zapisać ale za jeden będziesz płacić, niedawno weszła taka ustawa...

Opcja studiowania dwoch nie wchodzi w gre. Musze wybrac jeden . Cos mnie ciagnie w strone tego zarzadzania...

Gość FAA a Kierownikow
Logistyka

czemu logistyka?

Zdecydowanie logistyka ale trzeba mieć potwierdzone umiejętności(m.in prawo transportowe,SAP,uprawnienia spedytora,MRP,BAAN)nie wspominając o przynajmniej jednym języku na poziomie zaawansowanym. Mając takie umiejętności możesz ubiegać się o stanowiska logistyka,spedytopa czy planisty lub specjalisty od systemów typu SAP w porządnej firmie za dobre pieniądze a stawki od 3 tys dla takich specjalistów.

Gość ja86sia
z tych dwóch ZDECYDOWANIE logistyka. Czemu? ludzi po zarządzaniu jest masa, logistyków trochę mniej więc więcej pracy :) do działu logistycznego wezmą najchętniej właśnie logistyka, a co po zarządzaniu? no cóż, kierownik nie musi być po tym konkretnym kierunku. Kończyłam m.in. zarządzanie i 90% ludzi ode mnie z roku nie ma pracy w zawodzie, natomiast inny kierunek jaki kończyłam miał taką specjalizację (akurat ja jej nie wybrałam) i ludzie po niej mieli większy wybór w ofertach pracy, więc na pewno na Twoim miejscu wybrałabym logistykę :)

Gość dżordżini armani
i po co radzicie przecież już wybrał o_O jest grudzień!