Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onnaa...21

dwóch najemcow

Polecane posty

Gość Onnaa...21

Witam mam pytanie , moze ktos bym w podobnej sytuacji. Po smierci mamy ja i moj brat zostali razem najemcami mieszkania komunalnego (brat przebywa w zakladzie karnym) czy brat ma takie same prawa do lokalu co ja i czy ma prawo kogos zameldowac bez mojej zgody i czy musi upłynac jakies okres czasu majac najem aby kogos zameldowac. Prosze o pomoc

Gość poszukująca własnego lokum
najlepiej zadzwoń i dowiedz sie u źródła-nie musiz w swoim mieście bo wszędzie prawo meldunkowe jest takie samo.

Gość kasiuniaaaaa
Jak wyjdzie z zakładu ma prawo zamieszkać spowrotem w domu.Meldować też ma prawo takie jak i Ty.

skoro przebywa w ZK to możesz go wymeldowac w tzw.trybie administracyjnym .

Gość Onnaa...21
Ale on ma meldunek i najem zarówno tak samo jak ja . Ciekawi mnie tylko czy ma prawo zameldowac kogos i czy potzreba na to mojego pozwolenia i na odwrot .

Gość kasiuniaaaaa
wymeldować może ale na okres tymczasowy, tak jak długo będzie przebywać w areszcie.Po powrocie może się spowrotem zameldować.Nie tak łatwo kogoś pozbawić lokum....niestety;

Gość Onnaa...21
Tak jak sie dowiadywałam i wymeldowac dobrowolnie go nie moge musiał by sam sie zrzec najmu i meldunku . A tego zrobic nie chce. twierdzi ze sie sam wymelduje jak wyjdzie. A z tym czy on potrzebuje mojej zgody na zameldowanie kogos w administracji pani mi powiedziala co innego i w urzedzie rowniez co innego.

Gość kasiuniaaaaa
Miałam ten sam problem.Jak wróci z więzienia ,to juz nie ten sam człowiek.

Gość kasiuniaaaaa
Nie wymelduje się sam ,w co Ty wierzysz,pujdzie pod most.Mieszkania pod najem tak drogie,że pensja nie starczy ......Po odsiadce będzie mu trudno jakomkolwiek prace znależ.Nagrzebał sobie.

Gość Onnaa...21
To jest akurat malo wazne jak bedzie chcial zyc to neich zyje, jest dorosłym czlowiekiem. Interesuje mnie tylko czy moze kogos zameldowac bez mojej zgody np swoje dzieci. wydaje mi sie ze nie bo przeciez wtedy mogli bysmy sobie meldowac ludzi do woli na tym metrazu ;/

jak urodzą mu sie dzieci to z marszu meldują je przy jednym z rodzicow:) więc może być u niego.

Gość Onnaa...21
ale on juz ma dwojke dzieci sa zameldowane tam gdzie matka.