Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JoseLouisCastilloPL

Seks przedmałżeński=wymiana handlowa?

Polecane posty

Gość JoseLouisCastilloPL

Teraz tak naszło mnie na rozważanie tego tekstu,który kiedyś usłyszałem i zastanawiam się nad jego słusznością.Kościół jest w tym temacie bardzo konserwatywny,ale czy nie ma racji? Seks to przecież(teoretycznie)jeden z najbardziej osobistych środków wyrażania uczuć a jest traktowany jako zwykłe "coś". Mówi się,że można "dać" komuś kogo się kocha ale w życiu ma się wielu takich "ukochanych" którzy potem odchodzą i jak potem powiedzieć mężowi,że jest wyjątkowy skoro takich wyjątkowych było więcej? Przecież takich ludzi niby w sobie zakochanych nic nie łączy-jedno,czy drugie może wyjść i trzasnąć drzwiami a więc,czy to nie jest tak,że seks przedmałżeński to tylko wymiana przyjemności?

Gość BoboFruit'05
Coś w tym jest.

Gość ale w moemncie ,kiedy ktos
jest zaochany nie kalkuluje,ze za tydzien trzesnie drzwiami. A ze sie roznie uklada, to inna sprawa - w malzenstwie tez.

Gość BoboFruit'05
Do powyższego ale wiesz mi się akurat osobiście wydaje że jeśli ktoś się decyduje na małżeństwo to nie jest skłonny tak po prostu trzasnąć drzwiami.Nikt przecież nie kochając kogoś nie dałby się usidlić :D

Gość Yoynt
What Te Fuck.Ale nie żenisz się z każdym,prawda?

Gość Yoynt
To jest oczywiście sprawa osobista tych ludzi aleee no są pewne ale

Gość JoseLouisCastilloPL
Napisałem,bo chciałem poznać argumenty tych,którzy są innego zdania ale widzę,że argumentów nie macie.

Gość mireczkaa
są ludzie, którzy nie chcą się pobierać. Mają dzieci, mieszkają razem, wspólne kredyty- jak ich potraktowac? Mnie się osobiście wydaje, że kościół za bardzo skupia się na rzeczach niesistotnych, a pomija te ważne, duchowe aspekty wiary.

Gość JoseLouisCastilloPL
WYF. Gdyby,gdyby,gdyby,gdyby to by rosły grzyby. Nie doszukuj się od razu jakiś teorii spiskowych jak mason. A co do tego kto jak postępuje to powiem Ci tak system wartości labo się posiada albo nie.

Gość JoseLouisCastilloPL
mireczkaa. Tak a potem dziecko ma 3 ojców. Akurat w tej kwestii jestem bardzo zasadniczy. Dziecko=odpowiedzialność. Jeśli się na nie decydujesz to powinnaś być dorosła na umyśle.

Gość LalaSuka ooo
hahahahahahaha

Gość WKS ŚLĄSK WROCŁAW
Panno wft a ja mogę?O co ci właściwie chodzi?Mąż/żona to pomimo wszystko chyba osoby dla siebie wyjątkowe a twoja teoria że od razu po ślubie by się okazało to czy tamto to zwykły populizm pro free love i postawa a małżeńska.Napisz po prostu "moja dupa,moja sprawa".

Gość WKS ŚLĄSK WROCŁAW
T ty nie wiesz który jest tym właściwym tym którego kochasz? Ile masz lat dziewczynko?

Gość kjhjkhkjh
autorze kosciol pieprzy bzdury ktorych samnie rozumie. spowiadalamsie kiedys i wyszlo nagle najaw z emieszkam z facetem noi gadka ostra sie zaczela, ksiadz stwerdzil ze w tej sytuacjoi on nie wie czy moze mi rozgrzeszenia udzielic, no toja nato,prosze ksiedza ale ja ''grzesze'' poniewaz nie rozumiem dlaczego seks malzenski jest zly i co na to Bog? bo jakwiadomokosciol milion rzeczy sam wprowadzil a czy jest to zgodne z wola boza?? no palenie ludzi na stosie na pewno nie, tak samo z tym wiec pytam prosze przedstawic mi dowod na to ze bog tak chcial czy li prosze pokazac mi konkretne cytaty w biblii,tak sie koles zamieszal zemyslalamze padne ze smiechu nie wiedzial jak mi na yppytanieodpowiedziec. poza tym powiemci jak to bylo w moimprzypadku mialam 4 partnerow z kazdymplanowalm przyszlosc wiec szlamz nimido lozka ale zmilosci. nie potrafie uprawiac seksu dla przyjemnosci nic do kogos nie czujac, wiec nazywanie tego wymiana przyjemnosci czy cos takiego uwazam za calkowity nietakt. i zgadzam sie z wypowiedzia wyzej: teoria jest lipna

Gość ... / ...
seksu nie powinno się mieszać z kościołem, bo co ma on do tego jak darzymy się przyjemnością... jest to tak samo z zakupami.. ludzie robią zakupy lecz kościół nie wpieprza sie do tego i nie uczy ze pierwsze zakupy mamy zrobić dopiero po 18tce.. :P przyjaciele.. nie przesadzajcie! ---------- PRZEPIĘKNIE LEWITUJĄCE SERCE :) http://gadzeteo.pl/pl/p/Lewitujaca-fotoramka-w-ksztalcie-serca/48