Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karol-ekek

Książki Do Technikum Hotelarskiego ?

Polecane posty

Witam was, idę po wakacjach do 1 klasy technikum Hotelarskiego i chciał bym mieć już zeszyty, możecie mi napisać jakie są przedmioty w tym technikum w klasie 1 ? Wszystkie jakie tylko są, łącznie z wf itp... (Zawodowe Też) Czy Etyka i Wychowanie w Rodzinie są obowiązkowe ? i czy trzeba do nich mieć zeszyt i jakiś podręcznik ? I jak możecie to od razu napiszcie czy w linie czy w kratkę trzeba zeszyt do poszczególnego przedmiotu. CZY W KAŻDYM TECHNIKUM HOTELARSKIM SĄ TE SAME PRZEDMIOTY ZAWODOWE ?

Gość Andreaa92
ja jestem w takim technikum, przedmioty zawodowe to obsługa konsumenta, organizacja pracy w hotelarstwie, ekonomia i prawo w hotelarstwie, marketing usług hotelarskich. Przecież o szczegółach będą cię informować nauczyciele we wrześniu.

Gość Andreaa92
a, jeszcze chyba jest obsługa informatyczna

etyka jest obowiązująca jeżeli nie chodzisz nie chodzisz na religię, wych. do życia w rodzinie też trzeba przejść innej rady nie ma:/ do zawodowych zaliczam jeszcze zajęcia praktyczne,na obsłudze informatycznej będziesz się uczyć o programach hotelarskich. Pamiętam, ze w 1 klasie miałam technologię informacyjną ale nie pamiętam czy zaliczała się do zawodowych przedmiotów, jednak z zakupem książki do niej się powstrzymaj bo mi była potrzebna może ze trzy razy :/

Jeśli chodzi o zeszyty to ja miałam same w kratkę:) do ekonomii od razu kup sobie większy, bo ja miałam taką nauczycielkę, że nam wszystko do zeszytu dyktowała i było tego baardzo dużo, same regułki łatwiejsze i te o wiele bardziej zagmatwane ;) ale nie mieliśmy książek. I tak jest lepiej, bo wtedy wszystko masz łądnie rozpisane w zeszycie nawet jeśli tego jest zbyt dużo :)

Gość belferzyca
Tak, w każdym technikum są te same przedmioty zawodowe. Z tym, że w różnych technikach mogą być trochę inaczej rozłożone. To znaczy w jednym jakiś przedmiot będzie w klasie pierwszej i drugiej, a w innym technikum - w drugiej i trzeciej. Wstrzymaj się narazie z zakupem książek, poczekaj do pierwszych zajęć najlepiej.

Gość Andreaa92
No właśnie, zajęcia praktyczne też są. U mnie np nie mamy książek od marketingu, zajęć praktycznych czy ekonomii. Wpisz w google obsługa konsumenta ebook a wyświetli ci się książka, której u mnie się używa. Ale w każdej szkole może być inaczej. http://ksiazki.hotelarze.pl/?p=productsMore&iProduct=12&sName=technik-hotelarstwa.-organizacja-pracy-w-hotelarstwie.-skrypt-do-nauki-zawodu.-sylwia-oparka.-teresa-nowicka. Tu nasza organizacja pracy w hot. Nic nie kupuj, żadnych książek.