Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karina z pelplina

Dlaczego te wszystkie matki polki tak bardzo nienawidzą kobiet bezdzietnych

Polecane posty

Gość karina z pelplina

i je atakują? Wyjaśni mi to ktoś?. Ich "współczucie dla egoizmu" musi być tak agresywne?

nic nie mam do bezdzietnych, raczej moje dzieci bedą miały, bo ze swoich podatków będą finansować wasze leczenie kiedy sie zestarzejecie ;-) ale sądzę ze to sie i tak po równo rozkłada, bo z kolei nie-dzieciaci płaca większe podatki teraz, znaczy -mam taka nadzieję, bo robią kariery przecież.

Przepraszam, ale zarabiam na siebie i na swoje podatki oraz swoja emeryture, a Twoim dzieciom nic do tego.

no to sie cieszę i trzymam za słowo, w imieniu dzieci :-)

Nie mnie trzymaj za slowo, a rzad... Ja pracuje i odprowadzam podatki. Nie rozumiem takiego myslenia.

''raczej moje dzieci bedą miały, bo ze swoich podatków będą finansować wasze leczenie kiedy sie zestarzejecie '' hahahah :-D

Właśnie, autorko generalizujesz.... ja mam dziecko, mam też sporo bezdzietnych koleżanek i nie sprawia mi to najmniejszej różnicy, czy ktoś dziecko ma, czy też nie. Bardziej wnerwiają mnie rodziny, które klepią biedę, a rozmnażają się co roku, dzieci płaczą, że są głodne a matka znów w ciąży...... ale to już inny temat :) Chyba patrzysz przez pryzmat kafeterii, a tutaj to nikt nikogo nie lubi, więc nie panikuj :)

Gość kreciczek
a dlaczego kobiety bezdzietne tak nienawidzą i atakuja matki?

Gość to znowu egoist
.

zgadza sie - pracujesz i płacisz podatki na emerytów, rencistów, służbę zdrowia i oświatę, a na emeryturze bedziesz sie leczyć za podatki pracujących, czyli moich dzieci. też mam nadzieję, że do tego czasu całośc kwoty na Twoją emeryturę pójdzie z Twoich oszczędności z II III filaru, ale leczenie skomplikowanych starczych schorzen to już bedzie na glowie obecnych dzieci, które wychowują i utrzymują inni ludzie- nie Ty. przed wojną kawalerowie placili wyzsze podatki tzw. bykowe- w ramach solidarności społecznej z tymi co ponosili koszty wychowywania dzieci. przy powiększającej sie liczbie bezdzietnych, pewnie do tego wrócimy, bo ludzie zaczną czuć nierownośc obciążeń. Rozumiesz- to co wybierasz, nie jest tylko Twoim wyborem, jeżeli żyjesz w społeczeństwie.

Gość wkEMF;LK,M
kobro ty tępa strzało za leczenie każdy płaci sam opłając składki, poza tym skąd wiesz jasnowidzko czy służba zdrowia się nie sprywatyzuje

Kobro z tego co wiem, to emerytury za lat nascie beda w Polsce glodowe, a juz teraz do kazdego lepszego lekarza trzeba chodzic prywatnie i placic gruba kase za wizyty i leki, wiec Twoje argumenty nie bardzo do mnie przemawiaja. To raz, dwa, jezeli to ma byc argument na posiadanie dzieci, to jeszcze raz podziekuje :-)

Gość skąd wiesz kto się będzie
leczył i za czyje pieniądze? Na razie to ty sie powinnaś leczyć na głowe.

Gość abakadaa
a twoje dzieci dostały "becikowe" z naszych podatków, do tego dziadkowie twoich dzieci leczą się teraz za nasze pieniądze

''Rozumiesz- to co wybierasz, nie jest tylko Twoim wyborem, jeżeli żyjesz w społeczeństwie'' to bardziej na komune niz na spoleczenstwo wyglada :-)

Kobro, nic nie mam i nie bede miala do zawdzieczenia Twoim ani cudzym dzieciom. Jak wspomnialam, pracuje i odprowadzam skladki i nic nie bedze zawdzieczac Twoim dzieciom. A to, jak rzad rozporzadza skladkami nie jest moja wina, ani wyborem, wiec ewentualnie rzad bedzie mial im cos do zawdzieczenia :) Co do mnie, planuje wyjazd z tego chorego kraju, wiec tym bardziej moje skladki nie beda mialy zwiazku z Twoimi dziecmi... Niestety, to jest takie bledne kolo. Wiekszosc osob nie ma dzieci z powodow finansowych :( wiec przy wprowadzeniu bykowego, czyli dodatkowej kary pienieznej za to, ze sa biedni, ten kraj szybko sie wyludni. A wracajac do tematu Matek Polek, znam kilka bardzo sympatycznych, wiec nie widze problemu :)

Gość ingaa2
szkoda tylko że takie jak Kobro się rozmnażają i swoją gupotę przekazują dalej :O także społeczeństwo w ten sposób będzie coraz głupsze

strasznie nerwowi jesteście- widocznie coś jest na rzeczy. Prywatne leczenie raka jelita? nikogo na to nie stać. moi, nasi rodzice leczą sie teraz za nasze, swoich dzieci pieniądze- OK. zatem płacimy z naszych podatków za leczenie osób bezdzietnych w wieku naszych rodziców. Rzecz w tym ,ze społeczeństwo sie starzeje i za 30 lat na jednego pracującego bedzie przypadało dużo więcej osob w wieku podesżłym, na które będą szly jego składki na słuzbę zdrowia. Moje dzieci będą pracować na dużą rzeszę osób, które na dziecko się nie zdecydowały- uważam że przy dużej liczbie osób bezdzietnych będzie to dla nich duże obciązenie- wysoka składka. gdyby bło więcej dzieci, to skladki rozlożyłyby sie na większą rzeszę osób pracujących i byłyby nizsze. i tyle.

Bo maja wiadro, maz je zdradza, seks juz nie cieszy, libido spada... ot co :)

Gość Martva w koncu napisala cos
madrzejszego :D:D:D

Gość Martva Vel Noxelia
Jem kupe.

Gość takasiakaiowaka
Podświadomie część zazdrości im wolności :) albo uważa za pasożyty, nie wiem sama

Gość słoneczniczka
nie lubię takiego gadania, że ktoś będzie pracował na moją emeryturę...to, że ZUS przejada moje składki a rząd ogranicza OFE - nie jest moją winą, ja pracuję, płacę podatki i składki po to, żeby właśnie starość mieć zapewnioną. Chciałabym też coś na III filar prywatnie odłożyć i już w ogóle nic niczyim dzieciom zawdzięczać ;)

" [zgłoś do usunięcia] Kobro strasznie nerwowi jesteście- widocznie coś jest na rzeczy. Prywatne leczenie raka jelita? nikogo na to nie stać. moi, nasi rodzice leczą sie teraz za nasze, swoich dzieci pieniądze- OK. zatem płacimy z naszych podatków za leczenie osób bezdzietnych w wieku naszych rodziców. Rzecz w tym ,ze społeczeństwo sie starzeje i za 30 lat na jednego pracującego bedzie przypadało dużo więcej osob w wieku podesżłym, na które będą szly jego składki na słuzbę zdrowia. Moje dzieci będą pracować na dużą rzeszę osób, które na dziecko się nie zdecydowały- uważam że przy dużej liczbie osób bezdzietnych będzie to dla nich duże obciązenie- wysoka składka. gdyby bło więcej dzieci, to skladki rozlożyłyby sie na większą rzeszę osób pracujących i byłyby nizsze." Ja ZNam kilkanaście metod na raka i w tym kilka niezbyt drogich więc nie bredź:P.

Gość jsjsjs
trochę zazdroszczą wolności,wydawania kasy na bzdurki,zycia na luzie ,ale nienawiść to za mocne słowo..zdecydowanie.

Gość gadalina.
hmm, to moze ja dodam od siebie ze czesto te bezdzietne nie sa bezdzietne z wyboru, lecz z koniecznosci. 20%-25% polskich par cierpi na nieplodnosc. zanim ocenicie zastanowcie sie dwa razy ok?