Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ms. Pani

neoplasma!

Polecane posty

Gość Ms. Pani

Hej! Powiedzcie mi kochani, jak to w końcu jest... Zamierzam sobie kupić nowy tv. Rozważam taki model: http://www.ceneo.pl/12195012s Zużycie energii max: 440W, średnie natomiast 208W. Na które dane mam zwracać większą uwagę? Nie ukrywam, że wysokość rachunków jet dla mnie ważna, niemniej jednak gotowa jestem ponieść ten koszt, o ile nie będzie on bardzo duży! Z moich obliczeń wynika, że oglądając tv 8h dziennie (cała rodzina) przy 440W zapłacę miesięcznie ok. 62 zł, natomiast przy 208W ten koszt to ok. 28 zł. Wychodzi więc (jak dla mnie) średnie zużycie ok. 45 zł. Zgadza się? Od czego uzależniony jest ten pobór mocy? Gdybym większość czasu chciała "przebywać" w tym przedziale 208W, jak podaje producent, średniego zużycia, to jak ustawić tv? Ewentualnie skuszę się na LED, ale nie piszcie, że kupując taki tv muszę liczyć się z kosztami. Chcę po prostu wiedzieć, jak można zaoszczędzić! Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i liczę na Was! Pozdr!

Gość Ms. Pani
uuuuuuuuuuuu

Gość wszyscy szczesliwi sa
policz ze nie długo prąd zdrożeje o 50 % czyli przy 28 zł bendziesz płaciła 42 zł 62 zł będziesz płaciła 93 zł

Gość Ms. Pani
W miejscu zamieszkania płacę 0,71 gr za 1 kW. Czy jeszcze bardziej zdrożeje?

Gość Ms. Pani
halo, halo

Gość MiękkaWata
Kup rzutnik.

Gość Ms. Pani
odpada, bo lampy są drogie, gdy się wypalą, poza tym z moimi dziećmi taki sprzęt nie da rady, poza tym w dzień kiepsko widać, trzeba by zasłaniać okna, itd. Tylko tv!

Gość MiękkaWata
Lampy są długowystarczalne. O ile z rzutnikiem umiesz się obchodzić. Prędzej rzutnik ci się popsuje, niż lampy wypalą. Ale fakt, trzeba mieć odpowiedni pokój. W takim razie, nie możesz kupć mniejszego telewizora, innego?

Gość Ms. Pani
Mogę, ale sami wiecie jak to jet spełniać marzenia:) zawsze taki chciałam... Mam teraz kwotę odłożoną właśnie na to i wiem, że jak tego nie zrobię, to już się nigdy nie skuszę... Martwi mnie tylko ten prąd. Jeśli podany średni pobór to 208W to nie ma się czym martwić,a le 400W to już dużo...

Gość MiękkaWata
No cóż...ja tam mam 21 cali, choć płaski. Przynajmniej, jak się popsuje, albo trzeba będzie go wymienić z innego powodu, to nie będzie mi go żal. :P

Gość Ms. Pani
Nie sądzę, bym musiała go szybko wymieniać. Prędzej chyba kupię nowy, niż się ten popsuje. Statystycznie rzecz biorąc, ale być może różnie...

Gość Ms. Pani
Może jeszcze ktoś coś doradzi?

Gość Ms. Pani
Dzień dobry!

Gość Witamiżegnamzarazem
Dzień dobry.