Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Ms. Pani

neoplasma!

Polecane posty

Go艣膰 Ms. Pani

Hej! Powiedzcie mi kochani, jak to w ko艅cu jest... Zamierzam sobie kupi膰 nowy tv. Rozwa偶am taki model: http://www.ceneo.pl/12195012s Zu偶ycie energii max: 440W, 艣rednie natomiast 208W. Na kt贸re dane mam zwraca膰 wi臋ksz膮 uwag臋? Nie ukrywam, 偶e wysoko艣膰 rachunk贸w jet dla mnie wa偶na, niemniej jednak gotowa jestem ponie艣膰 ten koszt, o ile nie b臋dzie on bardzo du偶y! Z moich oblicze艅 wynika, 偶e ogl膮daj膮c tv 8h dziennie (ca艂a rodzina) przy 440W zap艂ac臋 miesi臋cznie ok. 62 z艂, natomiast przy 208W ten koszt to ok. 28 z艂. Wychodzi wi臋c (jak dla mnie) 艣rednie zu偶ycie ok. 45 z艂. Zgadza si臋? Od czego uzale偶niony jest ten pob贸r mocy? Gdybym wi臋kszo艣膰 czasu chcia艂a "przebywa膰" w tym przedziale 208W, jak podaje producent, 艣redniego zu偶ycia, to jak ustawi膰 tv? Ewentualnie skusz臋 si臋 na LED, ale nie piszcie, 偶e kupuj膮c taki tv musz臋 liczy膰 si臋 z kosztami. Chc臋 po prostu wiedzie膰, jak mo偶na zaoszcz臋dzi膰! Dzi臋kuj臋 za wszystkie odpowiedzi i licz臋 na Was! Pozdr!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Ms. Pani
uuuuuuuuuuuu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wszyscy szczesliwi sa
policz ze nie d艂ugo pr膮d zdro偶eje o 50 % czyli przy 28 z艂 bendziesz p艂aci艂a 42 z艂 62 z艂 b臋dziesz p艂aci艂a 93 z艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ms. Pani
W miejscu zamieszkania p艂ac臋 0,71 gr za 1 kW. Czy jeszcze bardziej zdro偶eje?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ms. Pani
halo, halo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mi臋kkaWata
Kup rzutnik.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ms. Pani
odpada, bo lampy s膮 drogie, gdy si臋 wypal膮, poza tym z moimi dzie膰mi taki sprz臋t nie da rady, poza tym w dzie艅 kiepsko wida膰, trzeba by zas艂ania膰 okna, itd. Tylko tv!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mi臋kkaWata
Lampy s膮 d艂ugowystarczalne. O ile z rzutnikiem umiesz si臋 obchodzi膰. Pr臋dzej rzutnik ci si臋 popsuje, ni偶 lampy wypal膮. Ale fakt, trzeba mie膰 odpowiedni pok贸j. W takim razie, nie mo偶esz kup膰 mniejszego telewizora, innego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ms. Pani
Mog臋, ale sami wiecie jak to jet spe艂nia膰 marzenia:) zawsze taki chcia艂am... Mam teraz kwot臋 od艂o偶on膮 w艂a艣nie na to i wiem, 偶e jak tego nie zrobi臋, to ju偶 si臋 nigdy nie skusz臋... Martwi mnie tylko ten pr膮d. Je艣li podany 艣redni pob贸r to 208W to nie ma si臋 czym martwi膰,a le 400W to ju偶 du偶o...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mi臋kkaWata
No c贸偶...ja tam mam 21 cali, cho膰 p艂aski. Przynajmniej, jak si臋 popsuje, albo trzeba b臋dzie go wymieni膰 z innego powodu, to nie b臋dzie mi go 偶al. :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ms. Pani
Nie s膮dz臋, bym musia艂a go szybko wymienia膰. Pr臋dzej chyba kupi臋 nowy, ni偶 si臋 ten popsuje. Statystycznie rzecz bior膮c, ale by膰 mo偶e r贸偶nie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ms. Pani
Mo偶e jeszcze kto艣 co艣 doradzi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ms. Pani
Dzie艅 dobry!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Witami偶egnamzarazem
Dzie艅 dobry.