Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i have a problem

Które studia są trudniejsze- pilot czy medycyna?

Polecane posty

Gość i have a problem

nie wiem co z tych dwóch wybrać tak w ogóle

Gość jxhkghjzdfjhfhk
Pilotem bardzo trudno zostać, łatwiej jeśli ma się 200 tysięcy na jakiś tam kurs coś tam (jeśli mówisz o pilocie samolotu pasażerskiego) lekarzem też nie łatwo zostać, ale na pewno nie trudniej niż pilotem.

Gość i have a problem
ok a np. pod względem warunków które trzeba spełniać aby te dwa zawody wybrać, umiejętności co jest trudniejsze

Gość i have a problem
może być wg waszej niefachowej opinni

Gość MiękkaWata
Jak chcesz być pilotem, musisz mieć kasę na licencje. Jak chcesz robić w medycynie, musisz być obkuty. I teraz tak - wszystko zależy od tego, co będziesz pilotował, i co będziesz leczył. Relatywistyka...:P

Gość i have a problem
a co pilotować jest najgorzej? ja bym chciał helikopter albo samolot wojskowy

Gość jxhkghjzdfjhfhk
Wiesz no.. mój tata jest lekarzem a pilotem by raczej nie mógł zostać. Na pilota trzeba mieć IDEALNE zdrowie no i umiejętności też, poczytaj o tym gdzieś albo zapytaj na forum związanym z tą tematyką. Tu się dużo raczej nie dowiesz, chyba, że wejdzie tu jakiś fachowiec, ale wątpię. Widziałam jakieś filmiki z tego jak przeprowadzają przyszłemu pilotowi jakieś testy i np biorą gościa przyczepiają do takiego koła i kręcą nim z zawrotną szybkością. Ja np na coś takiego bym nie szła bo bym rzygała przez najbliższy rok... i pilotowanie dużego samolotu jest na pewno bardzo trudne, widziałam zdjęcie jak wygląda w kokpicie to mnie już przeraża sama ilość przycisków, przełączników i innych, lądowanie podobno jest b trudne. No ale ja się nie znam wg mnie na pewno lekarzem łatwiej zostać, ale to też zależy od Ciebie, może masz predyspozycje do bycia pilotem, kto wie?

Gość i have a problem
a to prawda że nawet wszystkie zęby trzeba mieć zdrowe i prosty kręgosłup?

Gość jxhkghjzdfjhfhk
myślałam, że chodzi Ci o pilota cywilnego (cywilny się bardziej opłaca, oni mają gigantyczne zarobki) z tego co wiem na wojskowego trzeba mieć jeszcze idealniejsze zdrowie niż na cywilnego..

Gość jxhkghjzdfjhfhk
To raczej na pewno prawda i tych wymogów jest jeszcze więcej

Gość i have a problem
jeśli chodzi o te ćwiczenie o kręceniu na przyrządzie- czyli jak jesteś w samolocie to podczas lotu też bywają takie wibracje że może się w głowie kręcić? Ate niektóre piloty wojskowe to np. mogą się obkręcać wokół łąsnej osi i o to chodzi? a pytanie bo w czym mogą przeszkadzać zepsute zęby??? a plomby można nosić?

Gość upupup...,.,
Zadnej plomby,doskonaly wzrok,zdrowie 100% /100%