Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mammaa

problemy ze snem 7 mies. chłopca w ciągu dnia

Polecane posty

Gość młoda mammaa

mam syna 7 mies, po kąpieli ładnmie zasypia, natomiast w dzień trze oczy, marudzi (najedzony, nie chce się bawić, ) i widzę że jest zmęczony, kładę go do łóżeczka i nie chce spać, płacze, wręcz wyje. jak go wyjmę, to minie kilka minut i znow marudzi, jak go przytrzymam 10-15 min to zasypia. co zrobić żeby lepiej zasypiał, macie jakies sposoby, bujanie odpada, nigdy nie bujałam, wręcz się denerwuje jalk ostatnio spróbowałam, noszenie na rękach to samo, nigdy tego nie robiłam bo było gorzej. co robić?

połóż się z nim na te 10-15 min na łóżku i przytul jak zaśnie odłóż do łóżeczka

Gość twtwtwtw3434
Moze go cos rozprasza np ze jest za jasno albo za glosno.Ja moja corcie nie wyciagam z lozeczka tylko chwile poglaskam albo potrzymam za raczke i zasypia.A tez czesto ma problem z zasypianiem w dzien

Gość młoda mammaa
nie działa przytulanie:( denerwuje się wtedy itp.

Gość młoda mammaa
za rączkę trzymam i wtedy to zasypianie trwa jeszcze dłużej

a probowalas moze karuzeli z pozytywka albo misia z pozytywka? a moze co s mu dolega np zęby moze mu ida? a wieczorem zasypia bo juz padniety jest.

Gość młoda mammaa
zębów ma 8... zdaje się że kolejne nie idą. misia zapodam, może pomoże, chociaż zobaczymy czy nie bedzie rozpraszał

Ale przecież dziecko to nie stary,że położy się i od razu zasypia,chociaż nawet i dorosły zanim uśnie to się musi pokręcić,ułożyć...itp.a dziecko malutkie tego nie umie i stąd płacz,to całkiem normalne,nie przejmuj się...zresztą te 10-15 minut,jak piszesz,to i tak króciutko

Gość fces
8 zabkow w wieku 7 miesiecy/ niezle;) moj jest o miesiac starszy i ma 1 co do tematu to moj tez tak czasami ma. jak nic mu nie pomaga to wychodze i czekam az zasnie. nie ma wyjscia ;)

A ja swojego klepię po dupce:),ale też popłakuje zanim uśnie...i też częściej w dzień niż wieczorem(ma 6 m-cy)

ja mojego tak nauczyłam ze jak jest spiąco-marudzący, to kłade go łózeczka i nakrywam cienkim kocem na głowę, od razu tuli sie w niego, przekreca na bok i jest spokojny :P, czasem coś tam pomarudzi ale ja wychodzę z pokoju i nie interweniuję no chyba ze zacznie naprawde płakać, jezeli tylko triche marudzi nie wchodzę-śli po kilku minutach

Gość młoda mammaa
tak 8 zębów to dużo, ale szły mu w zasadzie wszystkie na przełomie 6/7 może faktycznie zapodam mu kocyk na głowę uwielbia kocyki może poskutkuje ;) tak 10 -15 min moze nie długo, ale mieszkam w bloku, a sąsiedzi ...jak sąsiedzi ..