Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wódka mineralna

Kto oglądał film "Nieodwracalne" Irrversible z Monica Bellucci w kinie?????????

Polecane posty

Gość wódka mineralna

Kto oglądał w kinie bądź na porządnym kinie domowym? Ciekawi mnie czy to prawda że "W pierwszych 30 minutach filmu w scieżce dźwiękowej zawarty jest ciagły dźwięk o częstotliwości 28Hz (infraźwięki), podobny do tego jaki pojawia się przed trzęsieniem ziemi. U ludzi dźwięki o tej częstotliwości powodują zawroty glowy, dusznośći i mdłości. Dźwięko dodano celowo i był jednym z powodów dla którego ludzie wychodzili z kina w trakcie trwania fimu." ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość wódka mineralna
No ja przed chwilką oglądałam ten film ale mam kiepskie głośniki i cicho był puszczony bo wszyscy śpią. :) Czytalam na forach wypowiedzi ludzi którzy byli na tym w kinie. Mówią że podobno niektórzy po 15 min wychodzili. Ciekawa jestem czy to na prawdę przez ten dźwięk... bo w koncu nie było nic drastycznego w początkowej fazie filmu.

Ja oglądałam i nic takiego sobie nie przypominam. Ale film bardzo dobry, scena gwałtu dla mnie zbyt brutalna. I to rozwalanie czaszki gaśnicą :o

Gość zrob sobie ten test
to rozwalanie czaszki gasnica to bez kitu okropna scena :O

Gość eqweqweqwe
oglądałam w domu, nie przeraził mnie. Teraz wszystko jest brutalne.

Gość plote 5/10
do autora/autorki: Nie wierz we wszystko co pisza na Filmweb. Widzialam to w kinie i efekt dzwiekowy na pewno nie byl az tak nieprzyjemny zeby trzeba bylo opuscic sale kinowa tylko z tego powodu. To juz o wiele bardziej nieprzyjemny efekt dla uszu daja sceny walki czy strzelanin ogladanych na duzym ekranie. Owszem, zdarzalo sie ze ludzie wychodzili, ale to glownie podczas brytalnych scen. A tak naprawde to wychodzili chyba bardziej demonstracyjnie, niektorzy nawet tylko po tym, jak okazalo sie ze klub pedalski nazywa sie "Rectum". Niektorzy po prostu nie nadaja sie do obiektywnego ogladania filmow.

Gość wódka mineralna
Oczywiście że w to nie wierzę dlatego też szukam na to potwierdzenia. Ludzie wychodzili na początku filmu, a tam nie bylo az tak brutalnych scen.

Gość wódka mineralna
No początkowe sceny są tragiczne. Sama myślalam zeby wyłączyć ale potem się rozkręca. Tylko ta muzyka mnie zaintrygowała. U mnie nie słychać jej tak dobrze ale w kinach to są lepsze głośniki i nagłośnienie całe.