Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gmaja

ile mi przysluguje urlopu na pl etetu.!!!

Polecane posty

czy ktoś z was wie ile przysługuje mi urlopu na pół etatu. Mam maksymalny wymiar 26 dni. zatrudnienie mam na pól etatu od pazdziernika 2010. chodzi mi ile w zeszlym roku mialam. a ile w tym.

Gość e kadrowa1
w zeszłym roku za 4 miesiące przysługiwało Ci 5 dni urlopu x 8 godzin - czyli 40 godzin w tym roku przysługuje Ci 13 dni x 8 godz. = 104godz.

ja bede w tym tyg rezygnowala z pracy, czyli mam chyba jednak mniej niz 13.jak to sie liczy?

Gość e kadrowa1
w takim razie przysługuje Ci u bieżącego pracodawcy za 2011 rok 9 dni urlopu x 8 godz czyli 72 godziny

Gość liczysz za miesiące
przepracowane w roku -czyli od stycznia do końca lipca. Nie wiem jak z sierpniem. Pytaj kadrowej.

Gość e kadrowa1
a liczy się tak: roczny wymiar urlopu czyli 26 dni : 12 /miesięcy/ = 2,17 /wymiar urlopu za jeden miesiąc/ x 8 /liczba miesięcy przepracownych w danym roku - w pełnych miesiącach, zaokrągla się do góry/ = 17,36 i zaokrągla się do góry czyli 18 : 2 /bo 1/2 etatu/ = 9 x 8 godzin = 72 godz.

Gość e kadrowa1
niepełne miesiące zaokrągla się do góry i niepełne dni też zaokrągla się do góry.

Gość nie znam sie na urlopach
a mam pytanie od wrzesnia zaczne moja pierwsza prace na umowe... umowa na rok. rozumiem, ze bede miala 21 dni urlopu. Chodze na zaoczne studia i w piatki bede brala ten urlop (inna branza niz praca, wiec szkoleniowego nie dostane) ale zjazdy zaczynaja sie o 13, wiec wystarczyloby mi sie zwolnic z pracy o 11:30. ale czy urlop mozna brac ułamkami dnia, tzn. na godziny? Czy bede musiala brac cały piatek???? Prosze o pomoc!

Gość e kadrowa1
urlop wypoczynkowy powinien być wpisany na cały dzień pracy, tylko końcowe godziny urlopu /u niepełno-etatowców/ mogą być brane na niepełny dzień. Tobie będzie przysługiwał urlop po pierwszym miesiącu za 1 miesiąc /pierwsza praca/ i pewnie z wymiaru 20 dni za rok. A to czy weźmiesz cały dzień, czy tylko kilka godzin urlopu jak masz zjazd zależy tylko i wyłącznie od dobrej woli pracodawcy.

Gość dzieki za odpowiedz
kadrowo