Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miki100

horrory

Polecane posty

Gość rrrrrrrr
"Dziwolagi" ogladalam kiedys:) A dlaczego byl zakazany? przeciez tacy ludzie istnieja, dzisiaj tez. Sam w sobie film nie byl straszny, ciekawa mial fabule, tylko te dziwolagi toche prerazaly, no ale to jednak ludzie. Podobala mi sie ostatnia scena, byli gotowi zabic dla przyjazni, piekne.

"Dziwolągi " - można w ogóle przeczytać całą historię tego filmu na filmwebie , zakazany był bo podobno niehumanitarne pokazywanie takich chorych ludzi , zresztą te 3 aktorki z takimi małymi główkami, niskie to ja w życiu nie widziałam tak zniekształconych ludzi i nie wiem na czym polega taki defekt z punktu widzenia medycznego , drugi skandal to parę narzeczonych liliputów grało rodzeństwo i ten człowiek kadłub, ciało do pasa ,poza pasem brak , łaził na rękach i wiele innych

Gość Witamiżegnamzarazem
Chyba sama idea była przerażająca. Pomieszanie smutku, cierpienia istot odrzuconych, z ich pokracznym, groteskowym, ale bezwzględnym egzekwowaniem swych pragnień jest przerażające. To były czasy śmiesznych horrów o wielkich, latających rekinach czy gigantycznych owadach, oraz czasy wielkiego horroru niemieckiego, który to nadal jest dość zjawiskowy(choć egzaltowanie emocji w niemych filmach dzisiaj nieco bawi), ale już nie przeraża tym, co przerażało kiedyś. Chociaż...w każdym razie, jak na tamte czasy, "Dziwolągi", horror o zabarwieniu psychologicznym, i potwornych bohaterach, których aktorzy mieli często faktyczne wady, jak w samym filmie, był przerażający i szokujący jak na tamte czasy. Wywoływał wiele kontrowersji. Sam temat jest już grząski.