Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nierówne źrenice

nierówne źrenice

Polecane posty

Gość nierówne źrenice

witam, mam do was pytanie. Zauważyłam u mojej 3 miesięcznej córki nierówne źrenice. Obie reaguja na światło, mała wodzi wzrokiem za zabawkami,za twarzą, jednak są nierówne. Nie zawsze, ale kiedy skupia na czymś wzrok. czy ktoraś z was tak miała z dzieckiem?? Niewiem czy iśc do lekarza czy poczekac do piatku do szczepienia

Gość hej haj helloł
poczekaj do piątku to niedługo a po co mała ciągać po lekarzach pediatra zobaczy i powie czy zapisać do okulisty czy nie

Gość hjgvu
Moja bratanica miała podobnie. Byli u okulisty, mała dobrze widzi, ale źrenice są różnej wielkości. Poza tym jest ok.

Gość nierówne źrenice
a okulista powiedział czym to jest spowodowane??

Gość a co mi zrobisz
niedojrzałość gałek ocznych, częste u niemowląt

nie no poczekaj tylko koniecznie powiedz i pokaż lekarzowi nierówne źrenice to nic dobrego, ale też może być bez znaczenia (po prostu taka uroda)

Gość a co mi zrobisz
Nierówność szerokości źrenic (anisocoria) jest często spotykana i nie musi świadczyć o stanie chorobowym, ale duża różnica szerokości źrenic jest prawie zawsze objawem jakiegoś uszkodzenia organicznego bądź to oczu, bądź też układu nerwowego. Jedna ze źrenic może być zwężona lub też rozszerzona, a druga normalna, lub też jedna może być zwężona, a druga rozszerzona. Naturalne leki zwężające i rozszerzające źrenice zastosowane miejscowo do jednego oka spowodują zwężenie lub rozszerzenie źrenicy. Nieregularność kształtu źrenic, poza nieznacznymi, przemijającymi odchyleniami, wskazuje zwykle na zmiany chorobowe w oku lub też na chorobę organiczną centralnego układu nerwowego.

Gość nierówne źrenice
dzięki za odpowiedz, poczekam do piatku, tym bardziej, że nic sie nie dzieje niepokojącego.

mój synek ma 5,5 miesiąca i ma różne źrenice ogólnie jest wszystko ok ale mam pytanie odnośnie czy jest jakaś metoda korekcji takiej wady tzn wyrównanie ? bo mnie to strasznie wkurza :/:(

Gość zonamezaswojego
Mam 30 lat, i od 30 nierowne zrenice. Jestem zdrowa jak ryba....