Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam córkę vuparciucha

moja 11 mies. córka od 15 minut płacze ,

Polecane posty

jest bardddzzzooo uparta, kiedy coś chce to nie popuści, trochę ja dziadkowie rozpuścili niestety, mała cały czas chce być na rękach, bawić też tylko z kimś ale itak po chwili podchodzi i na ręce.... teraz chciała laptopa , nie pozwoliłam to położyła się na podłodze i płacze....

Gość a mama pisze na kafeterii
żal.pl

tak tak, mam biegać do niej i pokazać że jestem na każde skinienie, żebym za przeproszeniem kupy spokojnie zrobić nie mogła,

to po co zalozylas ten topik? sprobuj dwrocić jej uwage czymś innym. tyle czasu sobie gardło zdziera. jest jeszcze mała

próbuje, daję zabawki, mówię do niej, ale jakby grochem o ścianę, kurcze boje sie co będzie póżniej, mała od urodzenia była bardzo kochana, jak miała ok. 6 mies. to bawiła sie sama z 2-3 godz. i była zadowolona, teraz przy niej nie moge nic zrobic

ona jest mała i pewnie już nie pamięta o co placze tylko się niepotrzebnie nakreca i nie umie uspokoić.

ja sie nia dosyc zajmuje , i nie myślcie ze bez serca jestem, nie chodzi o to zeby cały dzien sama siedziała , tylko zeby chociaz troszke sama posiedziała, a tak to wychodze do łazienkmi a ona już płacze...

ale ja juz ja dawno wziełam, tylko chce sie poradzic co w takich syt. robic,bo zostawiac jej samej nie chce, tymbardziej ze to nie pomaga

Gość no i dobrze robisz!!!!
nie słuchaj tych durnych rad w stylu "idz do niej bo się zapłacze" gówno prawda za kilka minut jej się znudzi i sama odpuści! To Ty jesteś jej matką a nie Ona Twoją i póki co Ty Ją wychowujesz więc nie daj za wygraną! Musisz być stanowcza i nie pozwalać na "coś" bo płacze. Niech płacze będzie mniej sikać. Tylko nie pokazuj córce,że masz nerwy bo Ona też je będzie miała.

nie pokazuje nerwów, mówię do niej, pokazuję zabawki a ona patrzy na mnie podchodzi i chce na ręce, nie biorę jej tylko dalej chcę się bawić to ona płacz, teraz się uspokoiła :) wziełam ją dałam trochę mleka, potem odłożyłam i zajełam zabawkami, póki co się bawi, szafą .... :)

Gość mama roczniakaaa
mam roczna coreczke, ale ok 11 mies zacley sie takie akcje jak u Ciebie, wiem ze to bywa u innych dzieci. One wymuszaja wszystko placzem, najlpiej odwrocic szybko czyms uwage, dzieci szybko zapominaja, edwentualnie olac takie zachowanie. Jezeli teraz bedziesz dawala dziecku wszystko co bedzie chcialo to tak bedzie zawsze. Moja sasiadka ma 4 letniego chlopca, do dzisiejszego dnia jezeli mu czegos nie da a on to chce to siedzi i placze. dodam jeszcze ze moja miala lęk separacyjny, ciagle tylko mama

no właśnie, ja też z małą jestem cały czas.... i ona właśnie wszystko płacze wymusza, czegoś jej nie dam np. w kuchni noża to od razu płacz, przecież nie dam jej noża do zabawy... a tu piszą że mam do niej biegać, tak i co wziąść na ręce i chodzić po pokoju? widać że dzieci nie macie, i gdy ja '' oleje'' i nie zwrócę uwagi to płacze bbbarrrdzzzooo długo... jest jeden sposób poczekać az trochę popłacze i wtedy dać jej coś do zabawy ale to też nie zawsze działa... no i znowu płacze...

uspokoiła sie, i dalej się bawi, ehh mam nadzieję że to jej przejdzie.