Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcioszkakafe

Skrzywienie kręgosłupa i ból.

Polecane posty

Gość gość
Zawsze i wszędzie to piszę ******** wypoczynek to podstawa. Wiem, co mówię ponieważ mam dyskopatię w 3 odcinkach kręgosłupa- trzech! Ważne jest znaleźć dobrego rehabilitanta, który odpowiednio cię poprowadzi i doradzi odpowiednie pomoce ortopedyczne. Ja ćwiczę regularnie w domu, rehabilituję się i wypoczywam tylko w pozycji leżącej- nigdy siedzącej na materacu i poduszce Viscotherapy, który mi właśnie rehabilitant doradził. Zupełnie inna jakość życia!

Gość gość
Oprócz wykonywania systematycznych ćwiczeń, rehabilitacji i dodatkowych masaży, bardzo ważne jest, aby w nocy zapewniać sobie odpowiedni komfort - mnie znajomy rehabilitant polecił materac Visco Art Medic i zauważyłem bardzo pozytywne zmiany, od kiedy na nim sypiam. Dawniej po całej nocy wstawałem z bólem korzonków w różnych miejscach, a od kiedy mam porządny odpowiednio dobrany materac, to się już nie zdarza. Ach, dokupiłem jeszcze poduszkę!

Gość gość
pojdz po prostu do ortopedy w jakiejs przychodni, osobiscie moge polecic CI www.medis.pl

Gość gość
Ja uważam, że w terapii kręgosłupa równie istotną rolę co ruch, odgrywa jakościowy wypoczynek. Ważnym jego elementem jest miejsce, w którym śpimy - nie może to być składana sofa, wersalka czy inny wynalazek. Kiedy ma się problemy z kręgosłupem lub chce się ich uniknąć w przyszłości, należy wręcz sypiać na dobrej jakości materacu. W naszej pracowni testowaliśmy przeróżne materiały i najlepiej sprawdza się pianka wykorzystywana do produkcji materaców Viscotherapy Art Medic. Te właśnie materace i poduszki ortopedyczne polecamy naszym pacjentom -są one, jak wspomniałem - bardzo ważną częścią terapii kręgosłupa.

Gość gość
Ja także kiedyś cierpiałam z powodu skrzywienia kręgosłupa oraz bólu pleców. Niestety wizyty u lekarzy nic nie dawały. Całe szczęście koleżanka poleciła mi http://ctkregoslupa.pl/ z Wrocławia. Trafiałam na specjalistów, którzy w końcu mi pomogli. Dzięki nim ból pleców stał się tylko przykrym wspomnieniem, a moja woda dot. skrzywienia kręgosłupa jest coraz mniejsza.