Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie umiem zabardzo gotować.

Spagetti bolonese

Polecane posty

Mam już sos kupiony do spagetti, i mam pytanie, jak usmażyć do niego mięso mielone? nie chce robić żadnych innych sosów. Mam 15 lat i się uczę gotować :D . Proszę o pomoc i w miarę szybko odpowiedź

Gość mniammmkaaaa
podsmaż na oliwie z oliwek (ewentualnie oleju) cebulkę drobno posiekaną i mięso mielone. Przypraw solą, pieprzem, ewentualnie papryką mielona słodką. Po minucie smażenia wlej pomidory z puszki, zamieszaj, duś kilka minut Gotowe :)

dziekuje ;-) . są jescze jakieś inne propozycje?:D

Bazylia,czosnek,niektórzy dodają tartą marchewkę-dla mnie nie musi być,reszta jw

Gość pokojówka stroskana
kuźwa a po co ci inne? bolonese właśnie tak się robi jak ktos napisał

Gość a masz
mieso na patelnie, troche oleju lub oliwy, podsmaz, wlej sos, ugotuj makaron i gotowe! chyba tak najprosciej ale mozesz tez pododawac tak jak wyzej :)

Gość Postująca ;-)
Dziekuje :)

przede wszystkim; wrzuc cebulke na olej, nie za duzo, poczekaj az sie podsmarzy, potem wrzucasz mieso mielone adrywasz po malym kawalku i wrzucasz, potem dodajesz lyzke wegety i smarzysz, mieszasz co jakis czas, i po 10 minut wlewasz ten sos, gotujesz tak by sie podgrzalo o koniec:) mieso sie szybko smazy bo jest w malych kawalkach. :) takie jakby cm na cm. czywiscie nie nozem, tylko poalcami :)

Gość mądrala nie wiadomo skąd
ja kupuję klopsiki w sosie pomidorowym z międzychodu albo pudliszek, wykładam do garnka dziabię klopsiki dziabaczką :) do pyrek , dodaję czosnek i troszke majeranku ,podgrzewam i sosik gotowy:P