Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość molksiazkowyxd

czytacie książki ?? gdzie kupujecie, ile wydajecie ??

Polecane posty

Gość Smutna-serenada
A ja dostalam na imieniny Amazon Kindle - ten e-reader i do tego plytke z setkami ksiazek, wiec czytac bede przez nastepne pare lat za darmo :-D

Gość taaaaaaaaaaaaaaak
eee e-reader to nie do samo, co książka, też mam, ja jestem tradycjonalistka :)

Gość malagenia
Czytam bardzo dużo książek, no i jednak wydaje na nie trochę pieniędzy. Lubię odkrywać nowe, ciekawe powieści. W sumie dlatego właśnie jestem częstym gościem na stronie goneta.net Można tam znaleźć książki, których na pewno nie ma co szukać na księgarnianych półkach, do tego większość z nich jest bardzo wciągająca.

Allegro, sklepy, księgarnie... tylko kupuje lub dostaje ;) Miesięcznie różnie bo np zdarzyło się, że zestaw na allegro kupiłam to później już tylko okazyjnie coś kupiłam lub wcale... zawsze coś na półce czeka do przeczytania,a mimo to zawsze kupie coś jeszcze ;) Ilościowo różnie - cienkie książki potrafię np 2-3 w tydzień, a czasem jedną przez miesiąc .. w tym roku przeczytałam prawie 30 więc wole nie liczyć ile mnie to kosztuje :O

Gość M po(d)bije to
Też lubię czytać. Kupuje czasami 2 książki w miesiącu, czasami wogóle. Zależy od funduszy. Najczęściej w Empiku. Nie czekam na promocje typu -20 %, bo to zazwyczaj 4 czy 5 zł różnicy. Najbardziej denerwuje mnie fakt, że większość książek zaczyna się od 29.99. Najgorsze, że nie ma znaczenia czy ta książka to premiera, czy jest na polskim rynku 3 lata. Dobre pozycje są drogie...heh (Zboczone określenie). Za niskie zarobki na luksus zwany książką.

Gość Klepsyderka12
Cześć, ja kolekcjonuję ksiażki, a moja domowa biblioteczka wciąż rośnie i rośnie :D Kupuję w róznych księgarniach i generalnie wszędzie było podobnie. Ostatnio jednak dobre wrażenie zrobiła na mnie troszeczkę taka niszowa księgarnia, ale sprawiająca wrażenie elitarności. Chodzi mi o Kumiko.pl - podoba mi się sposób w jaki podchodzą do klienta. Polecam ksiażkomaniakom spróbować kiedyś. Można się mile zaskoczyć.

Gość Millawa
na książki kiedyś wydawałam sporo, ale jakoś nigdy nie było mi żal tych pieniędzy. Teraz priorytety się nieco zmieniły i jeśli chodzi o książki to kupuje już tylko dla dzieci, zresztą nawet nie mam czasu czytać co do cen, radzę Wam zamawiać np. na stronach wydawnictw, nie trzeba tego planować aż z takim wielkim wyprzedzeniem jak to onegdaj bywało za czasów panowania tylko stacjonarnych bibliotek, no i czasem może się okazać że jest taniej. Ja np. ostatnio zamawiałam tutaj http://www.wsip.pl/sprawdzian-szostoklasisty/ i nie dość że bez stresów (nie trzeba się przeciskać, tłumaczyć, etc.) to jeszcze taniej, także polecam jak coś.

Gość gość
Bardzo atrakcyjną (przynajmniej jak dla mnie) jest księgarnia www.ksiazkaiprezent.pl. Oprócz dość dużego wyboru literatury mają też bardzo dobre ceny. Polecam wszystkim molom książkowym.

Gość pokka
Kiedyś nie miałam skrupułów by wydawać pół swojej wypłaty na książki, jednak teraz wolę zamawiać na http://bonito.pl/ . Właśnie tam można znaleźć tanie ksiażki z każdej kategorii tytułow. Teraz zamiast pół swojej wypłaty na 10 ksiażek wydaje 1/3 wynagrodzenia :)

Gość gość
ja najczęściej zamawiam z http://www.swiatksiazki.pl Spoko opcja bo mają duży wybór i niezłe ceny, sporo promek też. Czasem też zajrzę do nich do księgarni w pobliżu :)

Gość gość
Ja ostatnio w empiku kupiłam świetną książkę "Moje pragnienie wolności".

Gość gość
Polecam przeczytanie książki "Elegia o ziemi". Sama ostatnio skończyłam czytać i jestem pozytywnie zaskoczona.

Gość gość
Śmiało mogę polecić zakupienie książki np. w Empiku "Ścigając marzenia. W pogoni za złotem" - piękna historia, poruszana również w filmie "Gold"

Gość gość
Ostatnio kupiłam świetną książkę na merlin.pl - "Dianetyka: współczesna nauka o zdrowiu umysłowym"

Gość andżela5
Bardzo ciekawa książka Remigiusza Mroza - https://www.rewolucja.co.uk/9788380753853/nieodnaleziona polecam przeczytać, ja jestem w połowie :) W księgarni Rewolucja znajdziecie sporo nowości i bestsellerów, a także duży wybór gier planszowych, także jak mieszkacie na terenie UK, warto zajrzeć na ich stronę. Firma jest polska, tyle, że działają na Wyspach, dostarczają Polakom polską literaturę ;)

Gość gość
Wczoraj zamówiłam na Livro "Rozmówcę" Chrisa Cartera i po prostu czekam na przesyłkę, którą mam mieć dzisiaj. Czekałam na dobrą cenę i właśnie na tę książkę. Lubię samego autora, to bardzo konkretny człowiek. Mam koleżankę z innego miasta, która twierdzi, że całość przeczytała podczas weekendu :D Ale my jesteśmy trochę szalone pod względem czytania ;-)

Gość gość
Też Livro. Ogólnie zdecydowanie najczęściej kupujemy w sieci. Wybór duży, ceny niskie, można trafić fajne okazje. Ale to wiele zależy od danego przypadku, co chcecie kupić. Z drugiej strony jak na razie nie zdarzyło się, żebyśmy chcieli coś u nich zamówić, a nie mieliby to w swoich zasobach. Cóż - tak to wygląda ;-)

Gość sakero

Tematem na czasie jest "Ślepnąć od świateł" Żulczyka.

Niewiele, ponad 20 zł na Livro, a książka genialna.

Ile wydaję? Kupuję pozycje, które mnie interesują. Nie mam tak, że koniecznie muszę kupić książkę. Widzę coś ciekawego dla siebie - to wtedy kupuję. Normalka 😉 

W empiku najczęściej albo tanich sklepach/antykwariatach. 

Miesięcznie nie wydaje pieniędzy na nie, kupuję okazjonalnie, szukając promocji, przykładowo ostatnio kupiłam FUTU.RE Glukhovsky'ego wraz z Modyfikowanym Węglem Richarda Morgana razem za jakieś 60 zł, gdzie jedna książka kosztuje 40 zł a druga 40 - 20 złotych różnicy może mało, ale jednak xD I tak chciałam je przeczyta, a akurat były w promocji druga o 50% taniej.