Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość No co robić?

Kurde, mam zapalenie miazgi

Polecane posty

Gość No co robić?

Dentysta mi wsadził jakieś śmierdzące lekarstewko w ząbek i nie mogę zabić tego zapachu;/ Szoruję zęby, żuję gumę i nadal czuję to gówno :/ Co robić?

Gość No co robić?
Nie bawi mnie to ani trochę.

Gość mądrala nie wiadomo skąd
sa takie cukierki w aptece , ale niestety to lekarstwo będziesz czuć i tak i tak później.

Gość No co robić?
Tak mam się męczyć przez 2 tygodnie? Jak ludzie z którymi rozmawiam też to czują to współczuję :(

Gość zuzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
spoko jak marwy sie zrobi to przestanie smierdziec, w ciagu dwoch dni juz

Gość No co robić?
Jak to martwy? Bo się nie znam. To od tego potem robią się takie czarne zęby jak niektórzy mają? Nie straszcie ;/

Gość mniammmkaaaa
martwy w sensie nerwy w zębie będą martwe dawanie lekarstwa to przestarzała metoda mi ostatnio dentysta usunął nerwy od razu, przy jednej wizycie wypełnił też kanały zęba i go naprawił czasem lepiej zainwestować i nie męczyć się śmierdzielstwem w ustach

Gość No co robić?
Nikt mnie nie poinformował, że jest taki wybór, a ja się nie znam. Teraz to już muszę się pomęczyć :(

Gość student stomatologiiii
przepraszam , tlenek cynku to stara metoda? To ostatni ratunek w celu odratowania zęba.ten opatrunek będziesz nosiła kilka mies.jeśli ząb będzie bolał to niestety trzeba będzie ząb zatruc i przeleczyć kanałowo.a jeśli nie to dentysta założy ci wypełnienie i będzie grało.tlenek cynku ma specyficzny zapach ale dzięki niemu nerw cofnie się i wytworzy się zebina obronna-wtórna.zapalenie miazgi masz na pewno odwracalne .w innym przypadku lekarz nie zakładałby ZnO:) WSZYSTKO JEST DOBRZE.nie szoruj tak mocno zębów.bo narobisz szkód i ząb pójdzie do zatrucia

Gość student stomatologiiii
rozśmieszyla mnie ta 'mądra' Pani wyżej.usunęli ci nerw więc masz już martwego zęba.który ciemnieje.a autorka ma żywy ząb! Z tlenkiem cynku który ma na celu wyleczenie go!

Gość No co robić?
Dentysta mi powiedział, że za tydzień zmieniamy opatrunek i za dwa tygodnie czyścimy kanały czy coś... Czyli przez 2 tygodnie mam tak śmierdzieć?;/

Gość wioletta**
ja tak miala,tez lekarstwo po ok 2 tyg usunela mi nerwa wyczyscila kanal i zab niestety sciemnial.

Gość No co robić?
To 6, może ciemnieć w sumie jak już musi. Ten zapach mnie przeraża ;/

Gość vvvvvvvvvvvvv
Zmień dentystę i to szybko.

Gość vvvvvvvvvvvvv
Na pewno znajdziesz jakiegos dobrego, dentystów jest teraz jak psów. Nie warto chodzic do kogoś, kto ci niszczy zęby.

Gość No co robić?
Dlaczego uważasz, że niszczy mi zęby? Zrobił coś nie tak? Student stomatologii stwierdził, że wszystko ok...

Gość vvvvvvvvvvvvv
jak ci śmierdzi z zęba to chyba w porządku nie jest.

Gość No co robić?
A czytasz wszystkie komentarze? Mam założone lekarstwo, to ono śmierdzi. I wg studenta tak ma być. Ja się tylko żalę, że mi z tym źle:)

Gość vvvvvvvvvvvvv
to płać dalej konowałowi, co mnie to obchodzi?

Gość No co robić?
Nic mnie nie boli:) Dokucza fakt, że orbit wymięka:P

Gość No co robić?
Ale ja mam zapalenie miazgi. A co on miał zrobić twoim zdaniem?

Gość jkljkjkkhjh
wydoić jak najwięcej kasy, jak niektórzy mają we zwyczaju.

Gość No co robić?
Aha, mial mnie posłać w diabły z moim chorym zębem tylko po to, żeby nie brać pieniędzy?

Gość studentstomatologiii
aha czyli miazga została już usunięta? Czyli było to zapalenie nieodwracalne.został założony opatrunek tymczasowy.on ma ostry i specyficzny dentystyczny zapach i smak.ja po jego użyciu czuje ten zapach pomimo mycia rąk około 12h:) i to jest prawidłowe postępowanie.takie leczenie przeprowadzone jest na 3 wizytach.teraz na 2 będą czyszczone kanały ,poszerzane i dokładnie wypełniane.także zostanie założony opatrunek tymczasowy.a na 3 wizycie lekarz założy Ci wypełnienie:)

Gość No co robić?
CZyli wszystko ok ze mną i moim dentystą?:P I to jednak ten ZnO czy coś innego?:P

Tak.to jest ZnO czyli tlenek cynku z eugenolem:) to bardzo szczelny opatrunek zakładany po usunięciu miazgi .przed wyczyszczeniem kanału. Ma on ostry zapach.typowo dentystyczny.

na następnej wizycie lekarz ten opatrunek wyjmie.przeprowadzi leczenie kanałowe.które będzie polegało na wprowadzaniu narzędzi endodontycznych w celu poszerzenia kanału..potem znów na kilka dni zostanie włożony opatrunek czasowy.na kolejnej jeszcze wizycie zrobi wypełnienie stale. Chociaż niektórzy ograniczają się do 2 wizyt a inni do 3-nie ma reguły. Na pewno nie możesz szorowac przesadnie tak tych zębów,aby nie uszkodzić bo to opatrunek tymczasowy.jutro nie powinnas czuć tego zapachu:)

wszystko jest ok:) zapalenia miazgi już nie masz.bo miazge już usunięto.a lękarz zastosował materiał że tak się wyraze książkowy:)

Gość asiajadładu
ach.student jaki Ty mądry. skąd jesteś? Ile masz lat?

Gość No co robić?
O, właśnie:) Na tę odpowiedź czekałam, że jutro nie będzie już tak źle:) A jeszcze doradź mi szczoteczkę i pastę do codziennej pielęgnacji, żeby się ząbki nie psuły:) Do tej pory zmieniałam pasty, w sumie nie wiem, która dobrze czyści. Ty powinieneś wiedzieć:)