Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AmaliaEmmelle

Mój pies nie chce jesc swojego jedzenia, tylko szynke.

Polecane posty

Gość AmaliaEmmelle

Mam 4- letniego boksera. jest cudny wspaniały, tylko problem w tym że straszny niejadek z niego. Je mniej niż jamnik mojej mamy i do tego strasznie wybrzydza. Daje mu dobre jedzenie gotuje mięso drobiowe lub wieprzowe kroje, do tego ryż, makaron lub kasza i warzywa, czasem poleje mu to jakimś sosem. Mięso zastępuję też wątróbką, serduszkami. Kupuje suchą karmę różne firmy royal, purina, chappi, pedigree, czasem jakąś puszkę z mokrą karmą, czasem kroje mu też normalną wędlinę w kostkę albo twarożek rozgnieciony, jajka. Dostaje naprawdę urozmaicone dania. A on nie chce prawie nic jesc z tego, mokrej psiej karmy nie wezmie do pyska nawet. Wczesniej bardzo smakowały mu te gotowane obiady tzn mięso/ podroby, ryż/makaron plus marchewka. Teraz nawet nie chce na to patrzec. Suchą czasami pochrupie a twarożku nie chce a kiedyś uwielbiał. Wędline zje ale nie każdą, najlepiej jakąs szynkę albo boczek, parówki ma gdzieś. Smakołyki psie lubi ale też zalęzy jakie, najlepiej psie dropsy bo są slodkie, kostek do gryzienia nie chce. Lubi żeberka jak ugotuje albo kotlety z obiadu, ale wez karm psa codziennie schabem czy żeberkami, zbankrutuje. Straszny mam z nim problem z tym jedzeniem. już nie wiem co mu szykowac. Nie moge mu co dzień dawac szynek bo mnie na to nie stac. A on jak dostanie swoje jedzenie takie jak wyżej opisałam to nie zje i nie będzie jadł nawet 2 dni, az się ugnę i dam mu tą szynkę bo mi go szkoda. Naprawde mało je jak na takiego psa. myśle że on po prostu wyczuł lepsze jedzenie i dlatego nie chce swojego. Pomoże mi ktoś?

Gość szz
Wygląda na to ze pies jest bardzo wybredny, ale moze to ma jakies podłoze w chorobie? Musisz sprawdzic to u weterynarza. Może problemy z układem trawiennym? Zanim zapiszesz sie do weterynarza zabierz psa na dlugi spacer, moze ma mało ruchu i przez to brak apetytu na zwykłą karme

Gość AmaliaEmmelle
Nie nie jest chory, jest pod stałą opieką weterynarza i wszystko z nim ok. poza tym jak dam mu lepsze jedzenie typu wlasnie szynka boczek schab to je aż mu się uszy trzesa potrafi zjesc całą miche jak mu coś smakuje. tylko on jest własnie strasznie wybredny i mało co mu smakuje

Gość szzz
To może ma za mało ruchu? Nie wiem nic na temat wybrednych psów bo mój ma duzy apetyt. Na twoim miejscu spróbowałabym połączyć jedzenie z zabawą,np ja mam taką piłke dla psa, pustą w środku, do której wrzuca sie psie przysmaki. Pies męczy sie zeby je wydostać turlając piłkę, wiec moze skusiłby sie na swoją własną zdobycz? troche go chyba rozpieściłaś

Gość ;lktyhrgfsdrfgthyjukjy
a co do twojego niejadka to faktycznie moze wiecej ruchu...

Gość AmaliaEmmelle
pies ma krotki zywot, jest z nami, musi z nami wytrzymywac i podporzadkowac sie we wszytskim daje nam swoja przyjazn wiec czemu nie dawac mu porzadnego zarcia, uważasz że miecho z ryzem i marchewką albo podroby to marne żarcie? przecież to dla psa najlepsze.

Gość AmaliaEmmelle
Poza tym u mnie to by się chyba nie sprawdziło bo mój pies w życiu nie będzie jadl przez tydzień tego samego jedzenia. On 2 dni poje np makaron to na trzeci dzień nie chce na niego spojrzec

Gość Anna1551
Bo tak go wychowałaś:P Polecam Ci zaminnik- może o smaku szynki jakoś oszukasz trochę, ale zyskownie :D http://www.4lapy.pl/Butchers-Superior-Junior-Indyk-+-Wedzona-Szynka-+-Warzywa-400-g takie coś przykładowo, myślę, że za taką cenę bardzo opłacalna oferta :)

Gość gość
zrób mu 2 dni tylko o wodzie to od razu mu się odmieni

Gość gość
Autorze to ty zjedz jedzenie psa a jemu daj szynke. W czym problem? Zamiana jest ok

A moze spróbuj podać i przyzwyczaić pieska do karmy pedigree?:) polecam bardzo nie tylko Tobie ale innym miłośnikom piesków. Moj piesek od pierwszych miesięcy ją je. Karma jest przeznaczona dla odpowiedniego wieku pieska junior oraz dorosły. Oprócz tego ma masę produktów jak przekąski i tez na żabki by były zdrowe Dentastix. Moze warto spróbować?:) ja polecam :)

Gość gość
spróbuj z inna karmą, mój pies też był strasznie wybredny, ale mu przeszło właśnie po zmianie, daje mu teraz karmę od Doctor Dog, jest naturalna, nie zawiera sztucznych mączek, a przede wszystkim dużo mięsa zawiera więc mu bardzo smakuje

Gość gość
Moja kolezanka karmi swojego psa jakas ą-ę karma ekologiczna sprowadzana ze Szwajcarii. Pies jej ewidentnie nie cierpi. Nie daja mu nic innego, wiec je jak... jest bardzo glodny. Mozesz zastosowac te sama metode. Dajesz tylko to, nic innego, az zacznie jesc. Mozesz te poszukac innej karmy, ktore bedzie psu smakowala. Szynki jednak nigdy mu nie dajsze, bo nie mozna raz dac, raz nie, wtedy pies sie gubi...

Gość gość
Tez mam boksera, lakomczuch, wszytko by zjadl, ale wiem,ze nie wszystko dla niego jest zdrowe, wiec po prostu nie daję. je chude gotowane mieso z ryzem( po makaronie i kaszy choruje) i jarzynami ( bez cebuli). Mozna dac tez jajko, twarożek.Nie daje puszek , rzadko sucha, bo to chemia, ma po tym uczulenie.Podroby wolno dawac tylko raz na tydzień. Szynka itp jest wedzona i peln a konserwantow, psu szkodzi, czlowiekowi tez. Czekolada jest dla psów smiertelnie niebezpieczna. Aha, i boksery powinny jesc 2x dziennie , nie raz,ze wzgledu na specyficzna anatomie, sklonnosc do skretu kiszek, Moj , karmiony w ten sposób ma juz 15 lat, co jak na boksera jest bardzo duzo.

Gość gość
wiem co to znaczy pies niejadek.. Ja myślałam, że z moim psiakiem coś się dzieje, a po prostu okazało się że ma arystokratyczne podniebienie i ma królewskie wymagania ;) hehe! Ale w końcu trafiłam na karmę, którą teraz się zajada: Sancani. Zarówno suchą jak i mokrą lubi. No i serwuje mu też oczywiście surowe mięsko

Gość gość
Tu niechodzi o to ze on niechce swojego jedzenia. Woli twoje. Chce tym pokazac ze jest najwazniejszy w domu. Niewazne co bys jadla o n chce to co masz na talerzu. W mysl zasady ze najwazniejszy w stadzie je najlepiej...chce cie zdominowac. Ty nie jesz jego jedzenia ale on je twoje. Tak rozumuje pies:)

Gość gość
niektóre psy są po prostu wybredne :) psy tak jak i ludzie mają różne charaktery. Jeśli bokser tak kręci nosem na psie jedzenie to może zacznij podawać mu lepszą karmę jak np. Sancani https://www.facebook.com/SANCANI-naturalna-karma-dla-ps%C3%B3w-659868944116692/?fref=ts - wysokojakościowa, z wyselekcjonowanych produktów. Mój pies ją uwielbia :)