Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość santonella

Co maja zrobic rodzice!! SZKOLA DLA DZIECKA?

Polecane posty

Gość santonella

Jesli dziecko po gimnazjum konczy edukacje? Jesli dziecko po gimnazjum idzie do zawodowki? Jesli dziecko pozostaje przy skonczeniu liceum lub technikum? Jesli dziecko po szkole sredniej idzie do szkoly policealnej lub studia humanistyczne? Jak przekonac dziecko by studiowalo naprawde porzadny kierunek? Co byscie zrobily gdyby dziecko sprawialo wam takie problemy, lub w szkole bylo tepe i nie mialo glowy do nauki lub nie zdaloby matury?

Gość Karolinakarolinakarolina
nie kazdy musi byc orłem.........

trzeba przede wszystkim duzo rozmawiac i uswiadamiac jaka jest rzeczywistosc

jednak w dzisiejszych czasach najwzniejsze sa znajomosci.

przykre ale prawdziwe..........

Gość santonella
Ale rodzice powinni przymusic dziecko do dalszego ksztalcenia, do dalszej nauki, w koncu to najpiekniejszy czas w zyciu.

czasem zycie pisze inny scenariusz. kazdy rodzic pragnałby swietlanej przyszłosci dla swojego dziecka, jednak bywa i tak, ze nie maja zbyt wiele do powiedzenia takiemu młodemu człowiekowi.

moj brat zawsze był najlepszy w klasie a jednak na studia nie poszedł........rodzice chcieli a on wybrał prace......... teraz jednak z perspektywy czasu załuje, bo praca ta nie jest jego wymarzona a na studia twierdzi, ze juz za pozno.............

A co to, nie można już do zawodówki czy technikum iść? Albo do szkoły policealnej i mieć konkretny zawód chociaż? Za kilka lat tak się porobi, że będzie pełno różnej specjalności "logów", inżynierów, specjalistów od spraw zbędnych a porządnego stolarza, piekarza czy fryzjerki nie znajdziesz :P

Gość wredna małpa27
Karolinakarolinakarolina- na studia nigdy nie jest za późno :) szwagier ma 40 lat i za rok robi magistra

wredna małpa27 ja tez uwazam, ze nigdy nie jest za pozno:) napisałam zdanie brata.

Gość MiękkaWata
Fryzjerów też jest "aż za dużo" obecnie. Co się tyczy studiów - niektórzy studiują, bo chcą w przyszłości robić to, co kochają. Nie chcą po prostu oczekiwać na śmierć. Hej, mam pomysł. Po prostu, jak uznacie to za stosowne, poczytajcie sobie, co na temat tak prostego materializmu miał do powiedzenia Einstein, a potem spokojnie zasnówcie się nad tym. W każdym razie, mnie do niczego nie musicie przekonywać. ;)