Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfino

czy owulacja występuje gdy okres sie spóźnia?

Polecane posty

Gość sfino

Czy gdy miesiaczka sie spóźnia to nadal wystepuje jajeczkowanie?? Staram sie o dzidzie i juz spóźnia mi się @ 2 tyg robiłam test ciążowy i wyszedł negatywny ( mam nadzieje ze testy po 2 tyg od terminu planowanej miesiaczki moze sie mylić) w co watpie..:( Ale jestem ciekawa czy musi byc koniecznie okres aby było jajeczkowanie czy jest co miesiac mimo ze nie ma okresu... bo jedni mowia ze ciało musi sie pozbyć starego jejeczka a inni ze jest co miesiac nie zaleznie od miesiaczki ...Jak to z tym jest?

Miesiączka jest raczej potrzebna po to, żeby pozbyć się endometrium, które "narosło" w macicy, żeby była ona gotowa na przyjęcie zapłodnionej komórki jajowej. Nie wiem w sumie o co chodzi w Twoim pytaniu. Pytasz o to czy owulacja wystąpiła mimo tego, że nie masz miesiączki? 1. Owulacja mogła się przesunąć, a co za tym idzie również miesiączka. 2. Możliwa jest sytuacja, w której nie występuje owulacja, a występuje miesiączka. Jeśli miesiączka spóźnia się dwa tygodnie, a test wychodzi negatywny to powinnaś iść do ginekologa. Powodów opóźnienia się miesiączki jest wiele.

A tak w ogóle to poczytaj o naturalnych metodach planowania rodziny i zacznij obserwować swój organizm to będziesz wiedziała czy owulacja wystąpiła czy nie (i kiedy) bez względu na to czy miesiączka się pojawi na czas czy nie.