Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marysienka2000

Vaser

Polecane posty

Witam wszystkiem panie.Dużo piszecie o liposukcji a ja byłam na liposukcji-VASER!!!!!w Dermamedzie we Wrocku na brzuszku. Koleżanka mi ich poleciła, bo sama na sobie "przetestowała". cały zabieg trwał około 3 godz,ale efekt natychmiastowy-sama po zabigu pojechałam do domu,nie ma hospitalizacji,nierówności i szybko wraca się do codziennych obowiązków. Piszcie to chętnie pogadam,bo mało jest o tym wpisów,a to jest rewelacyjny sposób na pozbycie się tłuszczyku:))

Gość znowu...
Witam:) czy zabieg miałaś robiony pod narkozą (strasznie jej się boję), jakie badania miałaś wykonywane przed zabiegiem? I jaki jest ból po zabiegu? Strasznie spuchłaś? Ja chcę zrobić sobie nogi i boję się, że bardzo spuchną...

Gość agamedea
Witajcie! Jestem miesiac po Vaserze w DermaMed. POLECAM. Wszystko tak jak obieali: bez narkozy, bez bólu w przemiłej atmosferze. Profesjonalizm godny zaufania, "servis" pozabiegowy daje duże poczuie bezpieczestwa. Tuż po zabiegu mialam tkliwość odsysanych miejsc, ale obyło się bez środków przeciwbólowych.Po tygodniu spory obrzęk ale stopniowo schodzi. Sprawność jest ograniczona i osłabienie w pierwszy tygodniu się daje we znaki. Ale do przeżycia. Ponieważ, już mam dwie małe dziurki, to wykorzystam je za jakiś czas, wrócę tam. :)

Gość agamedea
...badania muszą być zrobione wg wskazań, doktor w oparciu o nie kwalifikuje do zabiegu

Gość znowu...
a jak długo schodzi obrzęk?? jest bardzo duży??

Gość agamedea
obrzęk pojawił się po tygodniu, był większy od moich gabarytów przed zabiegiem :), zmniejsza się od ok. 3 tyg., ale jeszcze jest. To nie wygląda jak opuchlizna tylko "poducha z wodą".Rano cudnie, wieczorem boczki nabierają. Już teraz zadziwia mnie jędrność skóry i sprężystość. To 5 tydzień. Obrzęk znika do 2 mcy, po 6 mcach jest totalny efekt. Nie ma na co czekać, do lata będzie ok. Koleżanka 2 tyg. temu zrobiła nogi. Rewelacja! Obrzęk i since większe niż u mnie, ale więcej oddała :).

Gość znowu...
Czy te "dziurki" znikają po jakims czasie? Chciałabym zrobić sobie kolana, łydki i kostki. Podobno są to obszary trudne do modelowania. Czy Twoja koleżanka miałą przeprowadzany zabieg na którąś z tych części ciała? Czy wejdę po zabiegu z dżinsy rurki, czy muszę zapomnieć o nich na kilka miesięcy?

"Dziurki" znikają! U mnie po jakichś dwóch miesiącach. Miałam zabieg w Katowicach u dr Mekle, ale w ogólnym znieczuleniu, bo robione były brzuch i biodra. Pierwsze trzy dni to był horror, bo nie wiedziałam, jak spać, wszystko tak bolało. Minął już rok od czasu operacji, a ja mam piękny brzuszek, talie osy i lubie na siebie patrzeć :) Żałuję tylko jednego: że tak długo zwlekałam z podjęciem decyzji o pzbyciu sie oponki :)

Gość Kryyycha
Hey. Odgrzebię, bo może komuś się przyda. Dodaję ten lekko przydługi wywód w 3 tematach dotyczących vaser, żeby nie było że spam. Jestem 8h po vaser lipo HD na brzuch i talie. O efektach to za wcześnie, ale jedno mogę już powiedzieć na pewno: nigdy w życiu bez anestezjologa! Jstem z Leśnicy k. Wrocławia, a na zabieg jechałam specjalnie 500km do Otwocka. Byłam na konsultacji we Wrocławiu, nawet umówiłam się na termin, ale poczytałam trochę i odwołałam. We wro krzyknął mi doktor za oba obszary 10 500 zł bez anestezjologa w znieczuleniu miejscowym i to zwykłe vaser lipo bez HD. Pojechałam do Otwocka zrobiłam to nowszą metodą (HD) zapłaciłam 8 000 zł za cały zabieg + 600 zł anestezjolog. Sedacja a nie znieczulenie ogólne. O 14 zawinęłam się sama do hotelu i tak sobie leżę. Super głupi Jasiu i praktycznie nic nie pamiętam. Prześwit pamięci tylko mam, że raz czy dwa mnie coś zakłuło i powiedziałam to na głos i znowu odpłynełam. Lekarz potem z uśmiechem powiedział, że powtarzałam to więcej razy, a ja szok hehe Tak przy okazji dowiedziałam się, że doktor który miał mi robić zabieg we Wrocławiu był chyba z rok temu na szkoleniu właśnie tutaj. Jakby tego było mało lekarz na końcu powiedział mi, że obstawiał, że odessie 1L tłuszczu, a wyssał 1,8L co jak na moją w miarę szczupłą sylwestkę jest sporym wynikiem. Na do widzenia wspomniał, że zarysował mi delikatnie mięśnie skośne brzucha. Mega! Jutro ściągam tą gąbkę i opatrunki to zobacze co i jak, bo jak na razie to całe ciuchy w płynie surowiczym tak samo jak hotelowe łóżko. Mam nadzieję, że komuś się przyda info, bo jak ja szukałam to znaleźć nie mogłam nic a nic.