Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna38

Nie wiem juz co myslec i robic!!

Polecane posty

Gość bezradna38

Odebralam dzisiaj rozliczenie wody, mieszkam sama w kawalerce, oszczedzam wode i kurwa naliczyli mi zuzycie za pol roku 57 m3! i niedoplate z tego powodu 900 zl. Nie wiem skad tyle metrow?? pol roku temu bylo zurzycie 12 m3. jestem zalamana :(((

Gość grgergrg
moze ktos wam podpierdala na lewo/?

Gość WoWo-19
Załóż sobie licznik i sprawdź,czy przypadkiem ktoś nie jest pod ciebie podpięty.Też mieliśmy taką sytuacje tyle,że jako wspólnota mieszkaniowa-ktoś ciągną wodę a szło na wszystkich...

Gość o matko ja mieszkam nad morzem
kubik kosztuje prawie 10 zł (9,8) a moja rodzina 3 os zużywa na miesiąc 80-90 zł -dodam ze nie oszczędzam ,mam automat zmywarke itd

Gość bezradna38
mam licznik wlasnie i tyle kubikow pokazal. Sprawdzalam odczyt poczatkowy i teraz i wszystko sie zgadza, wychodzi, ze tyle jest zurzycia. A jak sprawdzic czy ktos sie podpial??

Gość bezradna38
moze ktos ma jakis pomysl

Gość bezradna38
prosze Was podpowiedzcie cos.

Gość Andzia z parku
Zgłoś to do wodociągów, popytaj sąsiadów, ile oni mają. Tak ja bym zrobiła. Bo faktycznie trochę dużo Ci tej wody wyszło.

Gość to nie jest przesada....
masz zuzycie jak przy 3-4osobach. Dziwne to

poza tym ta niedoplata to cos za duza :o Przeciez jakies zaliczki chyba placilas co miesiac?

Gość bezradna38
Zgadza sie, ale z tego rachunku niby wszystko jest dobrze wyliczone. Zglosze to jutro do wodociagow. Okazalo sie tez, ze mam stary licznik. lata temu kipilam to mieszkanie i nie wymienialam licznikow. Wiem tylko jedno nawet jak mi jakims cudem uznaja fakt, ze tyle nie zurzylam, to i tak bede musiala to zaplacic. Jestem normalnie zrospaczona.

7,60 woda w Wawie, 12,56 podgrzanie metra wody wylicz sobie Ale jak dobrze jak tyle nie zuzylas? A nie mozna poszukac jakiegos rzeczoznawcy metrologa? no nie wiem...jakies to dziwne, chyba, ze ktos u Ciebie mieszkal albo sie podpial i tyl ezuzyl

Gość bezradna38
Nie nikt nie mieszkal, ja jutro bede szukac rozwiazania, bo ten rachunek odebralam godzine, dwie temu. U nas woda, podgrzanie jest droższe, ale to obliczalam i sie zgadza. Natomiast jest jeszcze taka sprawa, ze ja raz mimo, ze robilam to bardzo dokladnie zle odczytalam liczniki i tez mi wyszlo bardzo duzo we wstepnym wyliczeniu i wyslali goscia ze spoldzielni i on odczytal inaczej, tak ze wyszlo normalnie, nawet wtedy dostalam nadplate. Ale teraz patrze na te 5 cyfr i nie wiem jak to odczytac inaczej. Jak sie ktos podpial, to czy moj licznik bedzie cos wskazywal przy zakreconej wodzie u mnie? powinien chyba przy codziennym sprawdzaniu.

jak jest Twoja woda zakrecona to powinine licznik sie krecic jak sie ktos podpial. Moze spluczke masz zepsuta?

Gość bezradna38
Raczej nie, bo woda w ubikacji nie leci, zastanawiam sie nad węzem od pralki, bo jest wsadzony w rure odplywowa i nie wiem czy z niego wycieka woda. W ogole jak przekonac spoldzielnie zeby mi mimo wskazania licznika skorygowali platnosc?

Zgodnie z obowiązującymi przepisami, wodomierze powinny być co pięć lat legalizowane sprawdz ten wątek.

zużycie wody rosło, chociaż lokatorzy starali się używać jej jak najmniej. Interwencje w spółdzielni nie przyniosły skutku. Dlatego małżonkowie doszli do wniosku, że przyczyną płacenia wysokich rachunków są wadliwe wodomierze. Postanowili nie płacić więcej niż - ich zdaniem - trzeba było. http://www.kzlis.konin.pl/forum/viewtopic.php?p=7723&sid=c6c2dd101f95fa32dfedbbe7d848aa37 poczytaj tu. Wodomierze moga byc wadliwe.

Gość taka sobie żoneczka
wiesz może masz coś ze spłuczką, może cieknie a Ty nawet nie wiesz i stąd też może być tyle metrów..znajoma miała kiedyś taki przypadek więc to sprawdź

http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q=zuzycie+wody+powolanie+bieglego&rlz=1R2IRFC_plPL384&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=735ae75bc82f009f&biw=1093&bih=442 tu masz jeszcze to co wyrzucilo google o powolaniu bieglego

Gość bezradna38
Jejku bardzo Wam dziekuje za wszelka pomoc. Nie wiedzialam o tym legalizowaniu, to ma robic spoldzielnia, czy raczej sam lokator powinien o to zabiegac? Bardzo Wam wszystkim dziekuje, ale musze sie juz szykowac do jutrzejszej pracy. Jutro wieczorem napisze co udalo mi sie zalatwic. Z nasza spoldzielnia spoldzielnia sadzi sie wielu lokatorow w roznych sprawach, wiec ten biegly, choc to dobry pomysl chyba nie wypalilby. To sa ludzie przeciwko lokatorom, oni tylko zacieraja rece kiedy lokator musi cos wiecej zaplacic.

Gość aha i achhhhh
możesz kazac sobie sprawdzic licznik. Nie wiem jak jest w innych miastach, ale u mnie to kosztuje 50zł jeśli się okaże, ze licznik jest ok. Bo jesli się okaze , że jest zepsuty, to nic nie zaplacisz.

tam w tym linku co w Tarnowie sie ludzie sadzili i im naliczao 3krotne zuzycie jest cytat prezesa chyba spoldzielni, ktory mowi, ze liczniki sie brudami zapychaja i zle dzialaja. Tym ludziom wlasnie liczyli 3krotne zuzycie wody! Moze to jest jakas regula z tymi licznikami, ze one jak sie zepsuja to sie kreca 3x szybciej, bo moze juz szybciej nie moga

Gość bezradna38
Jejku dobrze ze tutaj napisalam, teraz wiem, co zrobic jutro. Wezwe spoldzielnie, zeby sprawdzila licznik. Ogromnie Wam dziekuje. Zobaczymy, co mi sie uda zalatwic. Milego wieczorku jeszcze Wam zycze i do jutra? Dzieki jeszcze raz.

powodzenia:)

• NAJŚWIEŻSZE

• 2
      ...