Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Extensa

Proszę o radę, co powinnam myśleć ?

Polecane posty

Gość Extensa

No więc moja historia jest dość długa, ale postaram się ją skrócić jak najbardziej.. Od 6 lat jestem w związku z jednym mężczyzną. Jest nam razem dobrze. Wiadomo, że były też różne potyczki. Jakiś czas temu miałam kryzys i od niego odeszłam.. Myślałam, że tak będzie dla nas lepiej, ale on bardzo cierpiał, i robił wszystko żebym do niego wróciła i nie odpuszczał. W końcu postanowiłam do niego wrócić. Powiedziałam, że chcę mieć dziecko- zgodził się. Kilka razy kochaliśmy się bez zabezpieczenia, jednak próby były nieudane. W między czasie wpadliśmy na pomysł żeby za rok wziąć ślub. Wszystko dobrze się układało, chciałam wyjechać za granicę tam gdzie on obecnie pracuje, taki był nasz plan. Lekarz ginekolog stwierdził u mnie nietypowa chorobę jajników. Jestem obecnie niepłodna. Wiem, że mogę się leczyć w tym kierunku i probowac zajsc w ciaze, tak powiedział mi lekarz, jednak wiem też, że powinnam jak najszybciej starac sie o dziecko, poniewaz za rok czy dwa, moze byc taka sytuacja ,ze nie uda sie juz zajsc w ciaze.. i nigdy dzieci miec nie będę.. Moj facet zostal przeze mnie poinformowany o tym.. Myślałam, że podejmie jakieś kroki, że to jest oczywiste... na co on, że musi sie zastanowic, zeby poczekac z tym jeszcze z rok... osobiscie oniemiałam i bardzo mi przykro,ze on chce się jeszcze nad tym zastanawiac w takiej sytuacji.. Nie wiem co mam myslec, poczułam się okropnie, liczyłam na to, że bedzie to dla niego jasne, ze trzeba działać, a on chce to odkladac wiedząc, że im pozniej tym szanse na dziecko są mniejsze... Proszę, podpowiedzcie mi co mam o tym myslec, jakie kroki podjąć ?? :((

Gość Extensa
Nie chcę się sugerować, chcę poznać zdanie innych na ten temat... Nie wiem czy to ja jestem zbyt wymagająca czy on po prostu mnie nie kocha... bo logicznie - kazdy facet kochajacy swoja kobiete nie zastanawialby sie nad tym , wiedzac,ze czas płynie nieubłagalnie...

Gość hmm to moze ja teraz..origynal
Popieram powyzsza wypowiedz, wyglada na to, ze Twoj facet: a) nie jest jeszcze gotowy na dziecko b) nie chce miec dziecka z Toba Przykro mi, 3maj sie. Ja wiem, jak to ciezko jest chciec miec dzieci a nie moc :( niestety.

jeśli masz PCO, to kwestia dobrej terapii. moja kumpela chorowała, podjęła leczenie (trafiła do bardzo dobrego specjalisty) i zaszła (bliźniaczki). niestety ciąża zagrożona od początku :( urodziła w 26tyg. jak na razie obie dziewczynki walczą ale są już na świecie 6 tyg, więc powinno być tylko lepiej :) no ale do terapii musisz mieć faceta, z którym zajdziesz, bo cała terapia nie ma sensu. moim zdaniem on nie chce kobiety, z którą nie wiadomo czy będzie mógł spłodzić potomka. p.s. jeśli to PCO to absolutnie leczeniem nie jest stosowanie tabletek antykoncepcyjnych w celu wyregulowania cyklu czy podobne bzdury!!!

Gość Extensa
Najgorsze jest dla mnie to, ze nie umiem mu tego wyjasnic jak sie teraz czuje, bo on chyba nie zdaje sobie z tego sprawy...

Gość Extensa
ale nadal chce brac ze mna slub i twierdzi ze kocha mnie calym sercem itp.. nie rozumiem i chyba nigdy tego nie pojme.. w tym tkwi cały sęk, że do terapii ja potrzebuje faceta, bo z wiatrem w ciążę nie zajdę... a bez niego moje leczenie jest bez sensu...

rok w tę czy w tę nie robi różnicy. pod warunkiem, że on chce mieć w przyszłości z tobą dziecko. powiedz mu co czujesz i jak bardzo ci zależy, ale wysłuchaj też jego i weź pod uwagę. no chyba, że potrzebujesz tylko "plemnikodawcy"...

Gość Extensa
moncia moglabys pogac gg? chcialabymn wiecej info

Gość Extensa
37459199