Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dies88

Rutinoscorbin w kremie- naczynka

Polecane posty

Gość Dies88

Hej, 2 dni temu dodałem do kremu sproszkowany rutinoscorbin w celu wzmocnienia naczynek. Po dwóch dniach zauważyłem czerwone plamy które wyglądają jak nowe "pęknięte" naczynka. Czy to możliwe że coś co ma pomagać na naczynka wywołało naczynkowy sajgon na mej twarzy? czy to raczej po prostu podrażnienia a nie naczynka? Pozdrawiam

Gość Kilcia
Raczej podrażnienie, dlaczego leczysz się na własną rękę?Radzę jednak wizytę u dermatologa.:)

Gość Dies88
bo przepiszą mi dermokosmetyki, które raczej nie działają...

Gość izkkka
podrażnienie, witamina c w dużych stężeniach i nie wiadomo z czym połączona w dodatku na skórę może podrażniać można kupić lepssze gotowe rzeczy

Gość gffffffffff
faceci to mają pomysły:) łykaj sobie ten rutinoscorbin a na twarz polecam krem AURIDERM XO.

Gość Dies88
Anielica- w końcu to rutyna i witamina c, tyle że zapomniałem że witamina c to kwas... Izka- a jakie to są duze stężenia? bo wydaje mi się że nie dodałem tego dużo, tak z półtorej tabletki na 30 ml kremu... gffff- faceci to moze mają pomysły ale AURIDERM XO jest na bazie alkoholu i podobno właśnie również robi nie fajne rzeczy z wrażliwą skórą...

Gość Kilcia
Dermokosmetyki są ok,z założenia są to preparaty typowo dla naszej skóry. Poza tym są zabiegi które wykonywane są przez dermatologów(krioterapia,laser itp.).W rodzinie nie ma nikt problemu z naczynkami lub trądzikiem różowatym?

Gość Kilcia
Jeśli już chcesz rutinoscorbin to lepiej go łykać niż dodawać do kremów.