Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość różyczka93

ODSTAWIENIE TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH

Polecane posty

Gość różyczka93

Witam. Mam 18 lat i od ponad 4 lat problemy z torbielami na jajnikach . Torbiele te osiągały wielkości mandarynki i pękały w niespodziewanych momentach . Zdecydowałam się na pójście do lekarza - ginekologa. Od przeszło 4 miesięcy biorę a właściwie brałam tabletki antykoncepcyjne NARAYA . Nie jestem już dziewicą od pół roku i branie tabletek było mi na reke. Przez te 4 miesiące brania tabletek nie czułam tak strasznych bólów przed miesiączkowych , moje miesiączki stały się mniej obfite [ wcześniej lało się ze mnie jak z kranu]. Lecz wczoraj odstawiłam te tabletki . Nie wiem czy dobrze zrobiłam , ale branie ich prowadzi nawet do zakrzepicy żył . Moje objawy [ skutki uboczne ] jakie zaobserwowałam podczas brania tabletek są takie : podwyższone ciśnienie , bóle nóg i rąk , migreny oraz wypadanie włosów . W tym miesiącu zużyłam tylko jeden pasek tabletek tj. dawka na tydzień i wczoraj odstawiłam preparat . Do ginekologa umówiona jestem na wizytę za 2 tyg . Czy mógł by mi ktoś powiedzieć jakie mogę mieć skutki uboczne teraz ? Tzn . po odstawieniu tych tabletek... Boję się o siebie , czy bóle miesiączkowe wrócą z podwójną siłą ? Czy okres będzie jeszcze bardziej obfity niż kiedyś ? Proszę o odpowiedź . Z góry dziękuje.

Gość rowiesniczka
to zalezy jak co na kogo dziala. ja przed tabletkami mialam obfite i bolesne miesiaczki, podczas brania tabletek bylo lepiej, a teraz mialam pierwszy okres po odstawieniu. no i powiem ze jest obfity i bardzo bolesny. ja wyczytalam tyle ze niby skora sie przetluszcza, włosy itd. ale narazie nie zauwazam tego. No i co chyba najlepsze jestem o wiele spokojniejsza niz podczas brania tabletek :)

Gość różyczka93
Dziękuje Ci bardzo kochana za odpowiedź . :* Uspokoiłaś mnie trochę heh ; )