Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glupia jestem;/

jakie sa przyczyny tego co sie dzieje teraz w Londynie?

Polecane posty

Gość glupia jestem;/

nie bardzo rozumiem dlaczego NAGLE tak wybuchly te akty wandalizmu.nie bardzo moge znalezc sensowne wyjasnienie ,wszedzie tylko pisza co sie dzieje,ale dlaczego pozostaje dla mnie niejasne.

Bo policja zastrzeliła czarnego dilera narkotyków i teraz wersje są różne: bo był uzbrojony i niebezpieczny, nie był uzbrojony i nie trzeba było go ubijać. I tak oto rozpoczęła się fala protestów, czyli grabieży i podpaleń.

a tez w tej dzielnicy co go zastrzelili to maja jakas tradycje tam od lat ze jak cos sie stanie komus przez policje to robia burdy :D gdzies to wyczytałem :D

Gość glupia jestem;/
tylko co sa winni zwykli ludzie co prowadza te sklepy...

Gość jestem rasistka!
Bo czarnuchow to trzeba odeslac tam, skad pochodza, czyli do Afryki!

Gość kdsfklfjskl
Zawsze powtarza się ten sam schemat , ginie jakiś koleś którego tłum zaczyna uważać za swojego męczennika .A później to już z górki . Oni się czują usprawiedliwieni , w swoim mniemaniu są bohaterami. To sama działo się nie tak dawno temu we Francji . A Polska nie jest wyjątkiem .Pamiętacie zamieszki w 1998 po śmierci kibica ?

Czarny diler narkotykow mial przy sobie braon ale nie strzelal. Zastrzelili jego. Zamieszki sa tylko PRETEKSTEM do tego aby rabowac sklepy i aby bandy nastolatkow wyszly na ulice mialy o czym gadac. Sa teraz wakacje od szkoly wiec jest potrzebny jeden pretekst aby wyjsc na ulice, zrabowac sklepy, wynosic TV. 90 % tych ludzi to czarni i nie maja nic wspolnego z prawdziwymi anglikami od pokolen. Takich na ulicach nie uswiadczysz. Dzis widzialam na BBC wypowiedz jednego czarnego nastolatka, zapytali sie dlaczego tutaj jestes a on odpowiedzial: nie wiem, koledzy mi powiedzi, ze moge miec piwo za darmo!!! (rozbita szyba w sklepie) Nie ma to nic wspolnego z zabitym chlopakiem. Mial bron mieli prawo strelac. Moje zdanie. To co sie dzieje teraz t Ja broni nie nosze, nie diluje i jestem OK ;-) wiec sie niczego nie boje. To WYMOWKA do tego aby rabowac bez karnie.

Na zywo, na zywo, na zywo. Pytaja tym razem bialego nastolatka dlaczego tu jestes, odpowiada: dla pieniedzy i dla wolnosci bo policja dzis nie moze zrobic nic. Masz odpowiedz. Mozesz bez obaw wyniesc DVD ze sklepu lub LCD ;-) bo ... wlasciwie zapomnialas dlaczego! Przepraszam za literowki ale sie spieszylam.

Gość ---...---
tak to jst jak sie wpuszcza do kraju zbyt wielu czarnuchow itp francuzi cos o tym wiedza , przezylem sylwestra pod wieza eifla ....pogrom normalnie :o

Gość agnieszkaMD 2175
nie tak prędko BBC powiedziało że to dealer, seksista, rasista, ku klux klanowiec i cyklista??? strzelał -nie strzelał? miał broń - nie miał? a CO mają powiedzieć władze i ich tuby reklamowe!

Gość ---...---
taaaa won z czarnymi nierobami :classic_cool: ale tak z drugiej strony , gdyby tego talalajstwa nie bylo kto handlowalby prochami ? :-( kto okradalby ludzi i sklepy kto wdawalby sie w bojki, podpalal auta i posowal polskie laski na wygnaniu ??? musielibysmy zajac ich miejsce my ???? 😭

agnieszkaMD 2175 - chodzisz z bronia po ulicy? Sprzedajesz narkotyki? NIE - to dobrze. Tu ludzie juz dawno zapomnieli o co chodzi... Oni traktuja jak wymowke aby rabowac i tyle! Miec zadyme, zabawe... Daj spokoj, obejrzyj BBC News na zywo. Sami czarni nastolatkowie, ktorzy nie wiedza o co chodzi, ale wiedza, ze przez rozbita szybe sklepu mozna wyniesc TV!