Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem na nieeeeeee

akcja STOP JANOSIKOWE - popieracie czy nie? szczegolnie Warszawa i woj. maz.

Polecane posty

Gość jestem na nieeeeeee

ja nie popieram. uwazam, ze jestesmy jeden narod, jeden kraj, jedna Polska, i regiony bogatsze powinny wspierac te biedniejsze, a nie tworzyc wrogie sobie obozy wyrywajac kase i plujace na siebie. i zeby nie bylo, jestem Warszawianka, tu place podatki 🖐️

Gość 45765645333567
Niestety zamiast modelu tzw. zrównoważonego rozwoju (który u nas lansuje PiS), mamy model wielkich metropolii (PO). Czyli mamy tak jak w Rosji, że tylko Moskwa jest piękna i bogata, a cała wielka rasija żyje na śmietniku, pijąc denaturat i sprzedając nerkę za 1000 dolarów. Powinno być tak,że Polska rozwija się równomiernie, a nie wszystkie inwestycje plyną tylko do jednego miasta. Do tego looknij sobie na mapę jak rozkładają się np. wyniki egzaminów czy to gimnazjalnych cy maturalnych, właśnie ta Polska B, ta ściana wschodnia ma o wiele, O WIELE lepsze wyniki niż centrum i głównie: zachód PL. To tylko jeden przykład.

Gość vardzomizanielenzal
wypierdalaj wiesniaku warszawianka to jest basen a kobieta ze stolicy to Warszawiaczka wyszlo prowo

Gość jestem na nieeeeeee
dlatego uwazam, ze dobrze sie dzieje, ze bogatsze miasta, ze szczegolnym uwzglednieniem Warszwy, placa wiecej by te biedniejsze regiony mialy rowne szanse

Gość jestem na nieeeeeee
ty zajrzyj do slownika kolego. warszawianka to nie tylko "basen"zreszta 🖐️

no własnie. Warszawiaczka. a wiecie ja nie podpisywałam bo nie lubie dawac danych ,ale takie ciacho do mnie podeszło że boszzzzz aż uległam chociaż ściemniałam że jestem nieletnia ale kol mnie zdradzila 😠 rocznik 88. pozdraiwma Cie chloptasiu 👄

Gość dziwne ewdzien
Warszawianin - to prowincjonalny napływowy mieszakniec Warszawy, który tu przyjechał w poszukiwaniu szkoły, pracy najczęściej za pieniądze na które nie chciałby spojrzeć żaden Warszawiak. Warszawiak, to rodowity mieszkaniec stolicy, urodzony i wychowany w Warszawie. zatem jestes warszawianką jestes kolejna wiesniarą

Gość jestem na nieeeeeee
kurwa, ludzie, takie mundre a slownik to gdzie zgubiliscie? mieszkanka warszawy to warszawianka. zreszta sprawdzcie sami, a nie glupoty powtarzanie, nieuki jedne http://www.sjp.pl/co/warszawianka 🖐️

Gość jestem na nieeeeeee
"dziwne ewdzien Warszawianin - to prowincjonalny napływowy mieszakniec Warszawy, który tu przyjechał w poszukiwaniu szkoły, pracy najczęściej za pieniądze na które nie chciałby spojrzeć żaden Warszawiak. Warszawiak, to rodowity mieszkaniec stolicy, urodzony i wychowany w Warszawie. zatem jestes warszawianką jestes kolejna wiesniarą" a własnie nie. to warszawiak to napływowy prowincjonalny mieszkaniec, rdzenny mieszkaniec to warszawianin właśnie. kolejny nieuk :D

Dlaczego niby bogatsze rejony mają wspierać biedniejsze? Skoro te rejony są źle gospodarowane, zabiedzone i skorumpowane, to niech sobie sami z tym syfem radzą. Brzydzi mnie socjalizm. Tak samo nie rozumiem dlaczego bogaci i zaradni mają łożyć na biednych nierzadko leniwych i niezaradnych pasożytów?

Gość jestem na nieeeeeee
powinnismy sie wspierac w imie narodowej solidarnosci (nie mylic z solidarnoscia wałęsy). to, ze dany region jest biedniejszy nie zawssze wynika z tego, ze jest zupelnie zle zarzadzany.

Gość znowu ktos chce nas dzielić
Nie popieram, wszyscy płaca podatki a to ze rzad nie szuka rozwiązan dla Polski B, jesli chodzi o inwestycje,nie zwalnia ich z podatków, placa vat taki jak wszyscy. A tak naprawdę problem jest polityczny, tam gdzie żądzą "swoi"rząd inwestuje, bo trzeba pokazac sukces.Inna sprawa w tej kwestji jest to, ze przekazane pieniądze nie ida na konkretne inwestycje, ale potrzeby społeczne sa tak duże w małych miejscowościach, ze te pieniądze rozchodza się.

Gość jestem na nieeeeeee
masz racje, ale jak ktos wyzej napisal, przy obecnym zarzadzaniu srodkami jesli nie bedzie janosikowego to niestety jest duze ryzyko, ze bedzie model ruski, poki co jakos sie trzyma

Gość Autobusik.plc
ale wieśniaki nie płacą podatków w wawie ttlko u siebie tam są zameldowani. jakby tu byl obowiazek meldunkowy i jakby nie posyłali bachorów do przedszkoli zabierajac miejsca dizeciom z miasta ( co rodzice mają zrobić ? na wioche odesłać? niech wieśniacy zostawią swoje potomstwo z dziadkami na wsiach świeze powiewtrze tam jest i tansze życie! )

Gość Autobusik.plc
jakby płacili nam tutaj to moglibysmy dopłacać im, ale oni nas okradają więc po co mamy im pomagac , mysla że są takimi cwaniakami

Warszawa nie pyskować! Zabierajcie wasze truchło z Wawelu, cwaniaki! Sami to się potraficie do kogoś wmeldować na wieczny odpoczynek, co?

Gość jestem na nieeeeeee
nie pierdolic o Wawelu a o janosikowym!

Gość znowu ktos chce nas dzielć
A ich dzieci do tych przedszkoli chodzą za darmo? A bilety komunikacji sa za darmo? A mieszkania wynajmowane sa za darmo? gdzie ida pieniądze która ta niby"WIOCHA" wydaje. I skoro pracuja w stolicy to pracodawca odprowadza podatek tam gdzie jest zarejstrowana firma, do miejsca zameldowania pisze sie tylko pismo informacyjne, nie nakręcaj sie Autobusik.