Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Roksana123411

Półroczne dziecko nie chce spać

Polecane posty

MAm problem ze swoim płórocznym dzieckiem. Bardzo źle spi w nocy. Zasypia ok 22 kładę go do łóżeczka, gdzieś po godzinie budzi się z płaczem, biorę go wtedy do łóżka, karmię piersią zje i zasypia, nie da sie już go odłożyć do łóżeczka bo budzi sie z placzem. Spi z nami ale budzi sie co 2 godziny, ciągle się kręci, dzis obudzil sie o 3 kręcił się raz na boczek, raz na plecki nie mógł zasnąć. W koncu koło 4 zasnął przy piersi, MA juz tak z miesiąc wczesniej ładnie spał nawet po 6 godzin bez budzenia. Jestem zmęczona ciągłymi pobudkami i nie wiem co robić żeby dziecko spało lepiej, Kaszka przed snem też nic nie daje bo i tak sie budzi.... :-( może ktoś wie jak temu zaradzić.

Jest kąpiel potem dostaje pierś, jak nie zaśnie w trakcie jedzenia, kołyszę go na rękach przytulam i śpiewam mu kołysankę.

u nas było tak: 1 miesiąc wiadomo noce nieprzespane 2-5miesiąc ładnie spał całą noc 6-7miesiąc pobudki nawet co godzinę przez około 5tygodni od miesiąca mam znowu spokój, sporadycznie zdarzają się pobudki :) Początkowo pediatra stawiał na zęby, ale nie wychodziły, więc prawdopodobnie to był jakiś skok rozwojowy

Gość aguśka;)
Cześć mam synka w wieku twojego i miałam ten sam problem. Też dokarmiam go piersią ale tylko w nocy on po prostu nie da się tego oduczyć bo odrazu jest płacz i się zachodzi. Mój synek też często budził się w nocy radzono mi żeby przed snem dać mu coś bardziej treściwego np. je butelke - rzadko bo nie lubi częściej zupke albo parówkę , mówili mi żeby w nocy nie dawać mu piersi tylko wodę albo herbatkę u mnie nie podziałało bo buteli nie wzioł w nocy do buzi ale może u ciebie podziała ;) powodzenia życze;) Teraz mój synek je kolacje później przytula się do piersi i zasypia ostatnio spał nawet do 5 ! w koncu się wyspałam !

Gość aguśka;)
przeczytałam półtorarocznego teraz dopiero widze że twoje dziecko jest młodsze wiec lepiej nie dawaj mu tej parówki na noc :D nie wiem co mi sie dzis dzieje

Gość Toma.
Pomozcie. Mam polrocznego synka i jego noce sa koszmarne. ok 20 wypija 200ml mleka albo kaszki(myslalam ze gestszy pokarm to dluzej pospi ale nic ) od Narodzin spal do 23, potem 2, 5 i wstawal ok 6-7. A teraz ledwo spi do 22. Potem pobudka o polnocy i nastepna po 2, a potem po 5 i juz koniec spania. Z kazda pobudka pije mleko i non stop sie wierci. Wode dawalam zamiast mleka, tez wypije ale krocej spi. Jestem wyczerpana.

Gość Toma.
Dodam jeszcze ze w dzien jest calkiem dobrze, je co 3 lub 4 godziny. Oprocy mleka cyz kaszki dostaje zupki, deserki, owoce, warzywa i inne male porcje jesli juz cos moge dodac do menu. Spi w dzien po godzinie 8 tak do godz. Ok 11 do 3 godz i po poludniu ok 16 tak z pol godz. gdy nie spi to bawi sie a jak marudzi to jest na rekach bz sie uspokoic. mial kolke miedzy 1 a 2 miesiacem zycia i jest troche roznoszony. nie ma jeszcze zabkow.