Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwertyJESTOKEJ

bez sensu

Polecane posty

Gość qwertyJESTOKEJ

Mam 17 lat .. okres mialam normalny 5.07 zazwyczaj sa regularne z 2 dniowym opoznieniem. cykle mam 28 dni. od 18.05. przez tydzien wspołzylam z chlopakiem. Z gumka ale nie zawsze... uwazal, mowi ze nic nie było.. okres mialam miec chyba 29 albo 2 dni pozniej. do tej mory go nie ma. nie mam innych obiawow oprocz temp.37 codzinnie. Juz prawie od 2tyg. zyje w takim stresie.. nigdy nie przeywalam tak tego. jestem zalamana. Czuje juz jak zawiodlam rodzicow(tak bardzo chcialabym opowiedziec o wszystkim mamie jestem z nia tak blisko a nie moge sie przemoc... boli mnie ze tak ja zawioslam) jak zwalilam zycie sobie i chlopakowi ktory wlasnie dostal sie na studia... Jestesmy ze soba okolo 2lat. wiem ze zawsze moge na niego polegac bez niego juz dawno bym zrobila cos strasznego. Mialam juz rozne mysli. 10 lipca wrocilam zza granicy z zapaleniem oskrzeli bylam u lekarza przypisal mi jakies wziewy i kropelki a tydzien pozniej antybiotyk 'kalbax'. dzisaj skonczylam go brac. ale nadal kaszle -.-.. zamiar mam zrobic test teraz.. ale jak zobacze te dwie kreski to chyba umre.. prawie wgl w pierwszych dniach mojego zalamania nie moglam spac.. sniło mi sie wszystko ginekolog (ze widzi pęcherzyk-.---) ciaza jakies wozki . wariuje juz codziennie placze, wkrecam sobie, zal mi siebie jak mysle co kiedys sadzilam o takich mlodych dziewczynach w ciazy.. Mowilam ze mi sie to nie przytrafi... nie mam ochoty nic jesc. ostatnio tak zwariowalam ze boje sie zjesc cos (np. przed antybiotykiem wieczorem) ze rano bede miala mdlosci..-.- czytam te wszystkie fora i jeszcze bardziej sie wkrecam. Tak bardzo chcialabym zeby bylo wszystko ok ale juz nie mam sily.

Gość cieakwostka
to zrób test i bedziesz wiedziała waszytsko. Nie łam się :) ciąża to nie choroba... teraz wydaje Ci się, ze swiat wali Ci się na głowe, ale POWIEM CI z własnego doswiadczenia NIE TAKI DIABEŁ STRASZNY JAK GO MALUJĄ. Jeśli jestes w ciazy to na prawde nie tratuj tego jako dramat, bo przeceiz to Twoje dziecko... chcesz by ono stalo sie twoim dramatem? Jak jestes w ciazy i jak urodzisz to w myslach bedziesz płonąć ze wstydu na wspomnienie swoich obecnych mysli. A pozniej... wszystko samo sie ulozy i na pewno nie bedzie to złe. Zrób test. Bardzo możliwe, że przez antybiotyki masz problemy z miesiaczka.

Skoro nie doszedł w Tobie to marne szanse na ciazę, ale test możesz zrobić bo jednak jakieś tam małe ryzyko jest... Zależy też jak współżyliście, jeżeli stosunek po stosunku (np. pierwszy z gumką później za jakiś czas bez to jest większa szansa na ciążę bo u faceta jeszcze będą pozostałości spermy po poprzednim wytrysku i zostaną wydzielone wraz z płynem ejakulacyjnym). Przez antybiotyki może Ci się sporo opóźnić, a przez stres jeszcze bardziej :) To może znacznie namieszać Ci w cyklu :)

Gość nie panikuj
Słuchaj nie panikuj antybiotyki, stres to może mieć wpływ na to że nie masz okresu wiem bo tak kiedyś miałam. Przypomnij sobie mniej więcej w jakie dni współżyłaś płodne czy nie...a zresztą małe prawdopodobieństwo że jesteś w ciąży jak używałaś gumki. Zrób test i się nie katuj:)

moja droga, skoro gumka nie pękła ani nic to nie obawiaj się ciąży, pobyt za granicą (zmiana klimatu), antybiotyki, choroba i stres to są powody Twojego opóźnienia okresu, dlatego spokojnie, zrób sobie test, zobaczysz tam na pewno jedną kreskę i się uspokoisz i nie będziesz już zamartwiać :) widzę, że bardzo się denerwujesz, a jesteś jeszcze młoda i na pewno jeszcze nie raz zdarzy Ci się spóźnienie okresu bo u Ciebie się jeszcze wszystko reguluje i nie musi działać jak w zegarku :)