Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosseee

Pominięta ostatnia tabletka z opakowania, prosze o pomoc!!

Polecane posty

Gość rosseee

Witam serdecznie, mam problem!! Prosze pomożcie mi...mianowicie.. Tabletki antykoncepcyjne zazywam od ok 6-7 miesiecy, o stalej godzinie 12 w poludnie, wczoraj powinnam wziac ostatnia tabletke z opakowania, nagle wyjechalam i zapomnialam tabletek, dzis sobie przypomnialam, i z tej paniki wzielam ja godz. 10.. Czy dobrze zrobilam ??? Prosze mi powiedziec czy 7 dniowa przerwe zaczynam od dnia dzisiejszego czy tak jak powinnam od wczorajszego dnia?? Zdaje sobie sprawe ze antykoncepcja zostala zachwiana, kiedy zajdzie pelna antykoncepcja i bede mogla kochac sie z moim partnerem bez dodatkowego zabezpieczenia?? Bardzo prosze o odpowiedz..

źle zrobiłaś, powinnaś po prostu olać to skoro to była ostatnia tabletka z opakowania i potraktować ten dzien zapomnienia jako pierwszy dzień przerwy już... ale skoro wziełaś potem nagle od czapy tabletke to prawdę mówiąc nie wiem co z tym teraz zrobić... niby powinno być ok, zrób już tą przerwę, ale jak z zabezpieczeniem ... hmmm... sama nie wiem może będzie w porządku, może nie, tego to ja nie wiem

aha i zrób tak jakbyś już wczoraj miała pierwszy dzien przerwy, czyli nowe opakowanie zacznij w następny wtorek

Gość rosseee
wydaje mi sie ze trzeba wziac 21 tabletek, nie mozna jednej pominac mimo zapomnienia.. pytanie , czy ja dzis mam liczyc ostatnia tabletke czy wczoraj bo teraz nie wiem co zrobic z ta przerwa 7dniowa.

Gość rosseee
tez tak zrobie

wcale nie, jakbyś skonczyła opakowanie po 20 tabletkach i zrobiła 7 dni przerwy to by było wszystko ok, z zabezpieczeniem też, można tak zrobić i ja tak nie raz robiłam. zabezpieczaj się może dodatkowo z tydzien, tak profilaktycznie, bo ja w sumie nie wiem jak to z tym zabezpieczeniem będzie

Gość rosseee
Dziekuje za rady!!!! :-) jestem spokojniejsza...