Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barmanski

Moi rodzice maja dlugi!!!!! Ja mam dług! Co teraz?

Polecane posty

Gość barmanski

Moi rodzice maja spore dlugi. Nabrali pozyczek w lukas banku, stefczyku i providencie na okolo 50 tysiecy zlotych. Ja tez mam dlug z PZU ale szybko to spłace. I pojawiają się problemy :( ponieważ mojej matce weszli na konto. Ojciec nie ma konta bo mając długi zrezygnował z pracy i teraz tutaj pojawia się bardzo ważne pytanie. Czy ja jeśli spłace swój dług to bede mogl miec swoje konto bez obawy ze zajmie mi je komornik?

Gość ewrferewr
tak

Gość barmanski
Prosiłbym o jaśniejszą odpowiedź, niż tylko tak! Ja ze swojej wlasnej winy zostalem potracony przez samochod. Do dziadkow z tym nie chce isc poniewaz nie zyje z nimi w najlepszych stosunkach. To ma bardzo duze znaczenie, bo jesli zaloze konto to moga mi na nie wejdz. Rodzice mowia mi ze nawet jak splace swoj dlug to ich dlugi beda w stefczyku,w providencie i w lukas banku beda rowniez obejmowaly mnie a jeszcze do tego dochodzi wspoldzielnia.

Gość hopek
dług w PZU ?

Gość barmanski
Tak, mam dlug w PZU poniewaz spowodowalem wypadek w ktorym zostalem potracony. Mam do zaplacenia ponad 4 tysiace.

Gość poma rańcza
chłopie skąd się urwałeś??? długi to możesz ewentualne odziedziczyć po ich śmierci jeśli nie odrzucisz spadku, a nie spłacać długi żyjących rodziców. To nawet prawa nie trzeba znać, wystarczy logicznie pomyśleć. No chyba, że masz rodziców ubezwłasnowolnionych, a Ty jesteś ich opiekunem prawnym. Tylko wtedy nikt by im nie dał kredytów

Gość barmanski
Ale do tego jeszcze dochodzi współdzielnia gdzie też są długi za mieszkanie, kredyt mieszkalny i wodę. I skoro jestem zameldowany tam gdzie oni to to chyba również mnie dotyczy. Komornik był już we współdzielni bo chciał zając mieszkanie ale nie ma takiej możliwości bo mieszkanie nie jest własnościowe.

Gość kaczor55
powiedz im żeby skorzystali z pomocy centrum dłużnika, tutaj masz namiary : http://centrumdluznika.pl/ Moim rodzice też załatwili sobie takie długi, nic sobie z tego nie robili do momentu aż do drzwi zapukał komornik. Wystraszyli się i dopiero zaczęli działać, teraz powoli wychodzą na prostą.

Gość gość
co do długów upewnijcie się czy nie są przedawnione normalnie długi przedawniają się po 3 latach (umowy kredytu) licząc od daty wymagalności sprawdźcie kto jest właścicielem długu (wierzyciel)....bank z którym zawarliście umowę czy już ktoś inny często jest tak że po kilku latach banki za bezcen sprzedają dług firmom pseudowindykacyjnym a te dręczą o spłatę mimo że dług jest już przedawniony i wg prawa dłużnik nie ma obowiązku go spłacać firmy pseudowondykacyjne typu Best SA korzystają z tego że ludzie nie znają prawa i wmawiają że dług się nie przedawnia i wymagają zapłaty z odsetkami jeśli dług jest przedawniony to wystarczy po nakazie sądu złożyć w ciągu 10 dni odwołanie od wyroku sądu i wnieść o zarzut przedawnienia długu, wtedy sąd sprawę oddala a kormornik i pseudowindykatorzy mogą was cmoknąć w poważanie