Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolllargolll

Zapytanie o benefit

Polecane posty

Gość kolllargolll

Mieszkam w szkocji, 25 lat kończę w marcu. Jestem tutaj od 2 miesięcy. Na umowie mam 40 godzin tygodniowo. Czy przysługuje mi jakiś benefit? Słyszałem o work Tax benefit jak sę ma ponad 30 godzin. To prawda. Moja dziewczyna natomiast zarabia 400 funtów miesięcznie i nie wie czy coś jej przysługuje. Ma ktoś może jakieś info?

O Jaki kolwiek benefit moze sie ubiegac po ukonczeniu 25 roku zycia , majac NIN CZYLI ubezpiecznie . a worki tax credit moga sie ubiegac osoby ktore maja nie wiecej niz 33 godziny .Jesli jest w ciazy to jest masa benefitow , a jesli nie , i jesli ma 25 lat to benefit o dofinansowanie do zarobkow , ewentualnie jesli macie umowe na pokoj lub dom to dofinansowanie to mieszkania:)

Gość kolllargolll
dzięki za odpowiedź :) Nie mamy po 25 lat a moja dziewczyna nie jest w ciąży :) No trudno...musimy jeszcze troszkę poczekać do 25 lat

pocezkac na zasilki.......? ot ws[polczesna "mlodziez";-))))

Gość jajdnlasMXSLAK
o Working Tax Credit dostajesz gdy pracujesz, niezależnie ile godzin.

Gość pomodorowa z makaronem
tylko pamietaj ze jesli dostaniesz WTC to musisz zglosic im gdy twoje zarobki sie powieksza, jesli nie to mozesz potem zwracac swoja droga to zarabiajac 400 funtow tygodniowo na leb jak mozna sie pchac jeszcze po benefity no opanujcie sie

Gość toolbox
zarabia 400 f miesiecznie a nie tygodniowo...nauczcie sie czytac ze zrozumieniem, a wogole co to za bzdura, ze trzeba pracowac 33 godziny? ja pracuje 37 i dostaje wtc bo w zeszlym roku malo zarobilam, WTC oblicza sie na podstawie zarobkow z zeszlego roku podatkowego wiec to nei ma znaczenia ile teraz zarabiasz

Gość waniliowa laseczka
ale trzeba minimum rok siedzieć w GB czy to nie ma znaczenia? No i to prawda jak ktoś pisał,że od 25 roku życia. Bo ja mam 21 lat i jestem to miesiąc i pracuję, ale grosze zarabiam

nie trzeba siedzieć w gb musisz mieć tylko zatrudnienie ale podajesz z polski ile tam zarobiłęś na rok!!! a to prawda zeby mieć wtc trzeba mieć ukonczone 25 lat my z partnerem nie mamy ale mamy dziecko dlatego nam przysługuje a twojej dziewczynie napewno jakieś dofinaNSOWANIE sie nalezy może w job center też mozesz popytać