Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andrea 19

Czy mogę podać temu facetowi swoje konto?

Polecane posty

Gość andrea 19

sorryże piszę na dziale zdrowie i uroda ale na ogólnym on będzie grasował i nie mogę bo tam właśnie cała akcja miała miejsce! Mam 19lat ostatnio byłam na pewnym forum, podobny do tego, z nudów weszłam na temat pt "ile kieszonkowego dostajecie od rodziców, pod moją wypowiedzią wpisał sie jakiś chłopak który powiedział że mieszka w Niemczech, ma dość bogatych rodziców i dostaje 2000euro miesięcznie, ale nie ma już co z nimi zrobić bo wszystko cio chciał sobie kupił, mówił że ma odłożone 100 000. Ja pod spodem zażartowałam sobie że jak chce może mnie część dawać, a ona na to "a ile potrzebujesz i na co?", ja mówię że co łaska a zbieram na wycieczkę do Japonii, on powiedział abym podała maila to porzomawiamy. No i co zrobić jak on będzie chciał mi te pieniądze dać? mam podać adres albo konto mojej mamy w banku żeby przelał to? Koleżanka mnie ostrzegła że mogą z tego wyniknąć dziwne rzeczy np. jego rodzice będą mieć wąty jak się dowiedzą, ale chłopak jest już pełnoletni, powiedziałą że on może być hakerem i włamać się na konto bankowe, no ale to nie jest takie bardzo prawdopodobne, w końcu ja to zaproponowałam a nie on żeby mi dał, powiedziałą że on może chcieć mnie odnaleźć, ale w jakim celu miałby to niby robić? Co myślicie o tej sytuacji? ja nie jest w życiu naiwną osobą, ogólnie jestem ostrożna ale poniosła mnie chęć zarobku chopdzi mi o konkretne przykłady co on moze mi zrobic znajac konto

Po pierwsze , wyrobic lewy dowod , po drugie to jakis dzieciak , i nie licz na to ze Ci pomoze , bo trzecie ,nie wiem jak jest w polsce z kartami , ale zagranica , jest tak ze wystarczy imie nazwisko kod seciurity , data konca waznosci karty , i juz gotowe zeby ktos mogl zrobic dowolne zakupy przez internet , zastanow sie piec razy zanim podejmiesz tak ryzykowny krok!

Gość andrea 19
jestem głuopia ale trochę nierozumiem co ma wyrabianie lewego dowodu do kontai o co chodzi z kartami, pzrepraszam ale nie zrozumiałąm twojej wypowiedzi

Gość andrea 19
podnoszę

Gość oj to kit pewnie ci wciska
ale zawsze możesz zalozyc konto na paypal-u i niech tam ci wyśle, w ten sposób nie pozna absolutnie zadnych twoich danych umożliwiających kradzież. www.paypal.pl

Gość andrea 19
okej a jak sie dokonuje platnosci na paypal, czy za posiadanie konta trzeba placic?

Gość oj to kit pewnie ci wciska
nie nie placi sie, poczytaj o szczegolach na stronie, a on jak w niemczech to pewnie zakupy na ebayu robi i ma takie konto. a ty zalozysz w 2 minuty

Gość andrea 19
a z jakiego miejsca ja miałabym odbierać te swoje pieniądze? no bo normalnie idziesz do banku i pobierasz, a ja sie nie znam na kontach internetowych

Ciezko mi uwierzyć ze tyle dostaje kasy. Ciezko ze chce ot tak dac obcej osobie za nic. Lepiej w skarbowym dowiedz sie ile mozna dac w ramach darowizny od obcego. W polsce to ponad 4 tys zl czy wiecej w ciągu 5 lat czy jakos tak inaczej podatek trzeba zapłacić. Nie wiem jak zza granicy. Podaj paypal raczej bo jak cos ty wyslesz ze swojego konta to pozna dane osobowe, ale czy sie tego bać to inna sprawa. Moze zwykły jego kaprys ale jesli to jakis zjeb to mogą byc klopoty ;)

Gość tyuyhjghy
jak ci wysle to daj jego namiary, nie pogardzilabym nawet stówka :P

Gość rtyrty
jeżeli coś wygląda zbyt pięknie by było prawdziwe, na pewno takie jest...

Gość tyuyhjghy
Sa takie osoby ktore z dobroci serca oddaja jesli maja za duzo, tez ich nie rozumiem, ale istnieja:D

Gość cbadef
w życiu za wszystko trzeba zapłacić - nic nie ma za darmo - to wygląda bardzo podejrzanie - uważaj !!! - chytry traci 2 razy

Gość zywczankaaaa
ej ale dziewczyny maja racje,zaloz paypala, nie podawaj absolutnie zadnych danych i najlepiej zrob wszytsko w jakiejs kafejce - jak ci koles wysle to tylko sie cieszyc:D

Gość andrea 19
czekajcie, bo jak on przelewalby na normalne konto to wtedy znalby dane moje prawda? tzn mamy bo to jej konto ja nie mam na razie ...

Gość zywczankaaaa
tak,dlatego nie podaaj swojego konta tylko wejdz na paypala i zaloguj sie tam

Gość andrea 19
okej a w jaki sposob pobieram pieniadze z paypala, bo nromalnie ide do banku albo do bankomatu a z paypala jak sie pobiera??

Gość zywczankaaaa
https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/Marketing_CommandDriven/securitycenter/Index-outside Poczytaj sobie oczywiscie na stronie glownej czy tam w faq, pewnie pozniej je zlewasz na onto, chodzi o to,ze on jak robi przelew to nie widzi twoich danych, przelewa je na to konto takie" w prozni" do ktorego tylko ty masz dostep,a pozniej ty mozesz je wyslaj sobie samej(mamie na konto) i wyciagasz bankomatem

Gość zywczankaaaa
tyle z tym zwlekasz ze koles pewnie juz zniknal:D

Gość ertzu/()=?
TY NAIWNIACZKO nr konta nigdy sie nie podaje!!!!!!!!!!!!!!!!!!A JEZELI JEST KTOS TAKI DOBRY MOZE PRZEKAZEM WYSLAC:)

Gość andrea 19
chwilkę mnie nie było, teraz zakładam konto w paypalu, a kiedy i gdzie będę mogłazobaczyć ten adres konta czy jak to nazwać na który ma być zrobiony przelew??

Gość andrea 19
ej a podobno w paypal TRZEBA posiadac karte kredytowa

Gość zywczankaaaa
a tego to juz nie wiem, doczytaj, dopytaj

Gość a na allegro jest mnostwo
kont bankowych i co okrada ich ktoś?:P

Gość andrea 19
no wlasnie mnie to zastanawialo zawsze te allegro

Gość w pay pal nie trzeba karty
kredytowej,tj normalny internetowy bank,musisz podac dane z karty mamy ale on ich nie bedzie widzial:)

Gość w pay pal nie trzeba karty
a i pieniadze wyplacasz normalnie w swoim banku

Gość i co przelal
kase????