Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cholernica86

Postarać się o dziecko czy nie?

Polecane posty

Gość cholernica86

witam, mój problem polega na tym, iż bnardzo chciałąbym mieć dziecko ale z drugiej strony jest jakas obawa, że jestem za młoda, że sobie nie poradzę, że mieszkamy u rodziców.....ale od poczatku mam 25 lat zaraz będzie rok jak jestem mężatką, duży problem to taki, że ja nie pracuję zarabia tylko mój mąż (spłacamy kredyt) więc z kasą i tak się nie przelewa a poza tym mieszkamy u rodziców...jak zajdę w ciążę to może być nam ciężko z jednej wypłaty poza tym ani chorobnowe ani macierzyński wówczas nie wchodzi w gre jako osoba bezrobotna nic takiego nie dostanę... co ja mam robić ..... z jednej strony chcę z drugiej obawa na maksa.... z góry dziękuję za odpowiedzi

ja za miesiąc rodzę, mam 27 lat, nie dostanę macierzyńskiego, mój pracuje i 1 pensja musi wystarczyć, nie żałuję że się zdecydowałam na dziecko, robię się coraz starsza, a praca nie zając nie ucieknie

jedna wyplata, mieszkanie katem u rodzicow, kredty i Ty sie POWAZNIE zastanawiasz nad powiekszaniem rodziny ??? :-O :-O :-O

Gość mireczkaa
Idź do pracy! A potem myśl o dziecku! Dla mnie proste.

Gość synia87
poszlabym do pracy....zeby jakis grosz nazbierac...pozniej masz mozliwosc L4, macierzynski, wychowawczy....jest lżej...

Gość synia87
dodam ze mam 24 lata...od 2 lat jestem żoną...pracujemy oboje...poprablismy sie tak wczesnie bo chcielismy byc razem....ale robilismy wszystko z glowa...czyli najpierw praca....pozniej powiekszenie rodziny ... zaszlam w tym roku w maju...

Gość LittleMe
Jasne, że nie. Myślisz, że rodzice będą Wam wiecznie fundować mieszkanie? Czas rozejrzeć się za pracą i własnym mieszkaniu. Twój facet też nie byłby szczęśliwy, że jest jedynym żywicielem rodziny.

Idź do pracy. Jak zajdziesz w ciąże będzie Ci się należało 100% wynagrodzenia i Cię wtedy nie zwolnią bo nie mają takiego prawa. Mimo, że żyjesz skromnie to Ci tego zazdroszczę. Ja pracuję też się nie przelewa, mieszkam z rodzicami w ciasnym mieszkaniu. Żyjew związku z mężczyzną po rozwodzie, widuję się z nim raz na jakiś czas, muszę łykać piguły, o dziecku nie ma mowy... A mam 23 lata a chciałabym mieć juz męża niedługo a mój K. się nigdy ze mną nie ożeni :(

Gość hmm to moze ja teraz..origynal
hmm, tez mysle, ze moze byc Wam ciezko poszlabym do pracy, jestes jeszcze mloda , po roku przepracowanym zaczelabym sie starac.. choc z drugiej strony, my juz 2 lata po slubie, 1 rok staran za nami.. wyniki super, wszystko gra a zajsc w ciaze nie mozemy.. tylko, ze my mamy juz ponad 29 lat, niedlugo 30tka stuknie.. Ty masz jeszcze czas, choc tez za dlugo bym nie czekala.. Rada: znajdz prace (wiem moze byc ciezko, ale jak bedziesz zdeterminowana to znajdziesz cos - uszy do gory) odloz troszke kasy, przez np. rok, zeby miec cos jak dzieco sie urodzi.. po przepracowanym roku, zacznijcie sie starac.. :) powodzenia!

Gość cholernica86
kurcze jak tak czytam to momentami nóż w kieszeni się otwiera myślicie że mieszkamy u rodziców bo tak wygodniej nie bo tak taniej mają dużo miejsca i nie wchodzimy sobie w drogę sami to zaoferowali a po drugi naprawdę szukam pracy ale tu gdzie mieszkam jest masakra cięzo :(