Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ponizona 16

Uciec z tej patologii

Polecane posty

Gość Ponizona 16

Dzisiaj chcialam sie spotkac ze znajomym. Mama nie pozwolila mi jechac, bo pomyslala, ze z tym chlopakiem co bede jechala to zaraz jakis numerek (dlatego, ze wczoraj dlugo z nim rozmawialam) ja zazwyczaj nigdzie nie chodze, ona jest poje**na, a potem jej powiedzialam, ze jade kolege przeprosic. To mi pozwolila, a moj brat powiedzial, ze nigdzie nie pojade (nawalony) on strasznie lubi rzadzic ludzmi i nimi pomiatac jak smieciami, strasznie siada na psychike. Ja mu powiedzialam, ze nie ma do mnie rzadnych praw, a on powiedzial, ze chocby nie wiadomo co to i tak nie wyjde z domu. Ja juz mam dosyc wszystkiego, moja rodzina to jedna wielka patologia, brat i ojciec alkoholicy, a matka, strasznie jest za moim bratem. Nienawidze tego, ze moja matka jest tak nie sprawiedliwa. Tak to mi pozwolila isc, a gdy on zaczal mna rzadzic, to ona juz mi nie pozwala nigdzie isc. Tak sie zastanawiam, czy mam dac sie tak traktowac, czy moze uciec z domu i im pokazac.

Gość Ponizona 16
16 ale ja musze stac sie niezalezna od nich, nikt nie bedzie mna pomiatal

Gość Ponizona 16
Nie rozumiem? dobry duszeK

Pewnie chodzi mu o to, ze jak bedziesz pelnoletnia to nikt Tobie nic nie zrobi, a jak ktos Tobie np. zrobi (dobrze), dzieki czemu bedziesz mogla sie samodzielnie utrzymac (mieszkanie, $$$ na wydatki) to rodzice nie beda i tak nic Tobie zrobic, ani temu komus.

Gość ponizona 16
Ale ja nie moge dac soba tak pomiatac przez tego chama. On jest tyranem, a moja matka pozwla mnie tak traktowac, ja nie mam w nikim oparcia.

No niestety, takie zycie. Do pewnego okresu czlowiek jest zalezny, tak ten swiat skonstruowano. Mozesz nagrac to wszystko na kamere (ukryta) a pozniej ich szantazowac, ze wniesiesz sprawe do sadu o psychiczne znecanie sie nad Toba ;) Albo zaczekac do 18 i robic cokolwiek zechcesz.

Gość ponizona 16
Ja czuje sie w domu jak w wiezieniu, ja na prawde nie wyrobie z nimi psychicznie. Moze gdybym uciekla dalabym im troche do myslenia.

Uciekniesz to Cie jeszcze bardziej "zjada", wowczas to dopiero sobie narobisz, szczegolnie, ze jestes niepelnoletnia.

Gość ponizona 16
Ten brat o ktorym pisze, kiedys tak wjechal dla mojego brata na psyche, ze byl krok od smierci. Mam sie zabic?? Bardzo sie boje, bo moze sie nie udac i bede roslinka. I szkoda mi siebie, ale oni sami mnie niszcza.

Gość jaPO
może idź z tym do jakiegoś pedagoga czy kogoś kto mógłby być dla Ciebie bezpośrednim oparciem, może coś Ci doradzi?

Gość ponizona 16
Sama mam sobie radzic??

Gość ponizona 16
I zapytam sie go czy ucieczka z domu to dobry pomysl? Ze mna juz na prawde nie jest dobrze, nic mnie nie cieszy, nie mam powodow do szczescia.

Gość ponizona 16
Alicja z krainy Tusk- czy myslisz ze zamykanie mnie w czterech scianach wyjdzie mi na dobre?? Bo ja uwazam, ze nie, ja przez nich zamkne sie w sobie i wpadne w jakas depresje.

Idź do Poradni Zdrowia Psychicznego lub do psychologa a jak nie to do pedagoga. Idź szukaj pomocy dla swojego dobra. Powiedz im jaka jest sytuacja w domu oni powinni pomóc

Gość ja86sia
ucieczka z domu to zły pomysł, gdzie pójdziesz, skąd weźmiesz pieniądze, zastanów się co zrobią gdy w końcu wrócisz - czy będzie lepiej czy może jeszcze gorzej?