Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ikska.

PROBLEM Z PAPIERAMI SZKOLNYMI- PROSZĘ O PORADY!

Polecane posty

Gość ikska.

W tym roku zjechałam z Hiszpanii do Polski na stałe. tam ukończyłam pewną szkołę, której na świadectwo ukończenia tej szkoły muszę czekać KILKA MIESIĘCY! powalone, nie? bez świadectwa nie mogę się zapisać nigdzie dalej tutaj, i nie wiem co zrobić. W mojej starej szkole w Hiszpanii, zrobili mi takie dwa zaświadczenia, ale na moje oko jakieś lewe bo: na jednym pisze że "uczęszczam w tym roku i mam następujące oceny z następujących przedmiotów..." i tu przedmioty i oceny ostatniego roku- pominę już to że zaświadczenie wydane było po zakończeniu roku szkolnego, a więc DLACZEGO napisali że wciąż uczęszczam...? Drugie zaświadczenie to stwierdzenie że ukończyłam szkołę z następującymi klasami (i tu w czterech tabelkach - w Hiszpanii gimnazjum trwa 4 lata- pisze: oceny z 1szej klasy, oceny z 2giej klasy, i oceny z 3ciej klasy). Tabelka czwartej klasy jest pusta , nie ma tam wstawionych żadnych ocen (czyli można by zrozumieć że jednak tego gimnazjum nie ukończyłam), za to oceny końcowe z tej 4tej klasy są na tym pierwszym zaświadczeniu. I teraz tak; co mam dać do tłumacza? Do szkoły do której chcę iść babka mi kazała przynieść to zaświadczenie chociaż że ukończyłam, ale nie wiem które dać, skoro na jednym pisze tak jakbym tego gimnazjum nie ukończyła bo nie ma ocen z ostatniej klasy, a na pierwszym pisze że po prostu wciąż uczęszczam. Nie wiem już gdzie się z tym zwrócić, błagam kogoś o trzeźwej głowie o pomoc. :(

Gość biorę śłub w październiku
Do jakiej szkoły się starasz? Do polskiej?