Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

papipapi00

co to moze byc?

Polecane posty

od paru dni boli mnie gardlo , wyszly mi jakies czerwone chrostki na calym jezyku , oraz mam zaczerwienione wargi od wewnatrz , czytalam na internecie i jak wskazuje sa to objawy kiły , niewiem co mam robic , wogle do jakiego lekarza sie udac? czy placi sie za bania zeby zrobic? ucze sie jescze nie peacuje wiec nie mam pieniedzy na jakie koliek lekarstwa a nie chce zeby mama sie dowiedziala , moze ktos z was mial podobny problem ? moze to jakas zwykla wysypka co mam robic????

Gość heheheeee
wyluzuj. idz do dermatologa-wenerologa. za 4 tyg, kiedy minie okres tzw. okienka serologicznego, zrob test na kiłę. to test z krwi, zapytaj w jakims prywatnym laboratorium, na pewno maja. nie jest to drogi test, a bedziesz spokojna. rownie dobrze moze to byc rzeżączka lub chlamydia, które też atakują jamę ustną, oczy. może to byc też grzybica. tak czy inaczej, ja radzę wziąc antybiotyk, np. doksycyklina 2xdziennie przez 7 dni, a później coś na grzyba, np. ketokonazol przez 7 dni. a za 4 tyg test na kiłę.

Gość heheheeee
p.s. ten antybiotyk i ewentualnie ketokonazol moze przepisac tylko lekarz. idz do dermatologa, nie potrzebujesz do niego skierowania od lekarza pierwszego kontaktu, sprawdz gdzie w twoim miescie jest przychodnia.