Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolitka88

brac slub w tych m-ach czy nie???

Polecane posty

Gość lolitka88

hej mam pytanko... planuje slub na 2013 rok ale juz we wrzesniu bede zamawiac sale... chcemy z ukochanym wziasc slub w maju badz lipcu i moja kolezanka zaczela na mnie krzyczes ze slubu w tych miesiacach sie nie bierze.... tak samo jak nie powinno sie brac slubu w sierpniu... slyszeliscie o takim czyms czy to juz podlega pod zabobony????? wypowiedzccie sie :) dodam ze od maja do wrzesnia to najgoretsze terminy na sluby u nas :D

Gość zamyslonanachwile
moja kolezanka wzieła ślub w październkiu w PIĄTEK 13 w sali 13 i jakoś jej małżeństwo trwa i maja drugie dziecko w drodze.

Gość taka sobieeee
niby mówi sie ze jak ślub to tylko w miesiącu w którym jest literka r. ale ja w to nie wierzę

Gość durnaś i ty i ta twoja
"koleżanka" !:D Bierz wtedy kiedy ci pasuje a nie słuchasz głupot ...ja brałam ślub w listopadzie i nie musze pisać chyba jak sie pukały w czoło koleżanki :D A mam za sobą 16 lat udanego związku:P Przyjaciółka brała w czerwcu -jeżdziła nawet do jakiegoś wróżbity i ten doradzał :D ....wytrzymali 3 lata -rozwód był głośniejszy od wesela :D daj se luz i rób jak uważasz bo zwariujesz od tych porad!🖐️

Gość durnaś i ty i ta twoja
PIĄTEK 13 w sali 13 super !:D i co ty na to autorko?!

ja brałam slub w lutym... a nasz akty małżenstwa ma nr. 13 :) ps. jak jestes katoliczka i planujesz slub koscielny hmm w przesady i zabobony sie nie wierzy chyba wg ustalen tej wiary ?

Gość lolitka88
tak to ma byc slub koscielny ale bee w polaczeniu z cywilnym :) tez tak myslalam ...iecie u nas to i w piatki sie robi teraz wesele i dla mnie to nic szczegolnego a jak jej to powiedzialam to popatrzyla na mnie jak na wariata :d tak samo jak jej powiedzialam ze w tyg jest najwiecej wesel :) durnas i ty i ta twoja jestem za takiej dacie :D dzieki wam za pomoc :) gratuluje tych 16 lat razem :) powodzenia

Gość eee ja jestem przesądna
ale wierze w przesądy mające jakies podłoze... a taki zabobon z literka to po prostu głupia i pusta tradycja

Gość zabobony i inne..
ta,tak ''sieprien pelen cierpien'' a bo w maju nie bo komunie i tak w kolko...Rodzice mojego przuszlego meza pobrali sie w Styczniu i to najszczesliwsza para jaka widzialam,,,nie ma reguly a to z ''r '' w nazwie miesiaca to nawet nmie polska tradycja...moja przyjaciolka wziela slub koscielny w srode bo sala byla tansza...a w irlandii sluby sa w piatki...

Gość irys##
sierpien pelen cierpien ?? nigdy o tym nie slyszalam :P moi rodzice wzieli slub w sierpniu i sa mega szczesliwa para, a z kolei znam ludzi co wzieli slub w czerwcu i sa po rozwodach, bzdura, chociaz ja jednak zapobiegawczo wole wziac slub w miesiacu gdzie jest r :D tak dla pewnosci

Gość ale się uśmiałaaamm
to jest jakiś żart ten temat czy co? :O

Gość hm............................
Ja miałam w lipcu. I dzieki takim zabobonom nie miałam problemu z salą ani z niczym:) Więc spoko. Aha, miałam również buty z odkrytymi palcami - ponoć tak ucieka szczęście:) ubaw miałam niezły z tych "teorii". Coś jeszcze było ale nie pamiętam. MIałam to głęboko... gdzieś;)

Gość lolitka88
he he o butach nie slyszalam :P i nie myslalam tez ze temat sie tak rozwinie :D ja slyszalam duuuuuzo zabobonow ale te tak szczerze mowiac mnie rozwalily :) ponoc w sierpniu sie nie bierze bo to miesiac bez alkoholu i jak juz sie chce wesele to trzeba bez wodki miec.... moi rodzice tez wzieli slub w czerwcu i sa 27 lat prawie po slubie :)

Gość bierze się slub
wtedy kiedy ma się na to ochotę ja nie wiem kiedy ludzie w końcu przestaną wierzyć w jakieś durne zabobony. Mamy XXI wiek a mam wrażenie, że niektórzy żyją ale w XV

To są zabobony, teraz duzo ludzi bierze sluby w tych miesiącach, a zwłaszcza w maju... u mnie w parafii, w maju co tydzień sa po 3 śluby w kościele. Przy czym, np. w październiku może ze 2 w miesiącu.