Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AgnieszkaBiGg

Allegro -wysyłka za granicę

Polecane posty

Gość AgnieszkaBiGg

Jak to jest ze sprzedażą rzeczy używanych na Allegro ze zgodą na wysyłkę za granicę ? czy przesyłki są w cenie jak w cenniku poczty polskiej i czy jest to w jakiś sposób ryzykowne ? jeśli ktoś może proszę o podpowiedz

Gość poma rańcza
Ja raz wysyłałam do Hiszpanii. Sprawdzasz sobie ile waży Twoja przesyłka, sprawdzasz cene na stronie poczty, czy czym tam przesylasz, nadajesz i szlus. Tylko za pobraniem bym raczej nie ryzykowała :)

Gość AgnieszkaBiGg
Dzięki za odp.to znaczy wydaje się to bardzo proste ,a jak z porozumieniem ?

Gość AgnieszkaBiGg
acha i jak z wpłatą od kupującego,wpłaca na mój numer konta i tyle ?

Gość poma rańcza
No u mnie tak było. Sprawdziłam cenę przesyłki, podałam kupującej, ta zrobiła przelew, wysłałam i finito

Gość AgnieszkaBiGg
A to super ,dziękuję Ci za odpowiedż i pozdrawiam

Gość Farinek
Nie, przesyłki za granicę są znacznie droższe. Ja sam wysyłam je przez firmę wysyłamtaniej.pl i muszę ci przyznać, że pomimo faktu, że jest to najtańsza tego typu firma, to i tak płacę kilkadziesiąt złotych za samą przesyłkę.

Gość gość
Zgodze się co do jakości kuriera Wysyłam Taniej. Sam mam przyjemność korzystać z jego usług i muszę przyznać, że stoją na wysokim poziomie.

Gość gość
Ja jak wysyłam coś za granicę, to wchodzę na stronę http://globport.com. Mogę tam wpisać dane paczki i wylicza mi cenę, dzięki czemu mogę uniknąć niespodzianek :)

Gość mireeellla
Wszystko zależy od tego co wysyłasz i w jaki sposób. Ja swego czasu jak wystawiałam rzeczy na allegro to wysyłałam paczki za pomocą eurospedycji. Tyle, że mi się to opłacało ze względu na to że paczki zazwyczaj były większe gabarytowo. No i jakoś pewniej było mi to nadać kurierem za granicę niż pocztą.

Gość Marika011
Ja korzystam z GlobKurier bardzo sobie cenie ich usługi. Można śledzić paczkę przez internet. A na każdą kolejną przesyłkę dostaję kod rabatowy 12%. To się opłaca. Mają do wyboru dużo przewozników, najlepszy i najtańszy FedEx. Jeśli ktoś chce sprawdzić wycenę paczki za granicę to tu jest link https://www.globkurier.pl/szybka-wycena.html/pp/4785424