Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukanawpracy

Pracodawczyni mnie oszukała!

Polecane posty

Gość oszukanawpracy

Witajcie. Czuję się oszukana przez moją pracodawczynię. Zacznę od początku. Mam obecnie rocznego synka. Pracuję w biurze rachunkowym zatrudniającym 18 osób. Pensje nie są u nas stałe, ich wysokość zależy od ilości wykonanych operacji i ich kwoty (wieksza kasa-większa odpowiedzialność-większa pensja). Tydzień temu duża firma zaproponowała nam współpracę. Nasza szefowa zdecydowała się rozpisać konkurs w którym ja oczywiście wzięłam udział. Ku swojemu ogromnemu zdziwieniu przegrałam z dziewczyną która dopiero 2 lata temu ukończyła studia...Poprosiłam szefową o wgląd do kwalifikacji i się okazało że ja mam większe. Kiedy się zapytałam czemu to ja nie wygrałam to ta wzruszyła ramionami i powiedziała: Przykro mi ale do tego zlecenia potrzebny mi jest ktoś dyspozycyjny. Przyznaję że ostatnio brałam zwolnienia ale to dlatego że synek jest alergikiem i wiosną często chorował ale teraz jest już lepiej. Nienawidzę jak się tak dyskryminuje matki :(

Gość kkkiiikkkaaa
"Nienawidzę jak się tak dyskryminuje matki" Firma potrzebuje osoby dyspozycyjnej, a ty dyspozycyjna nie jesteś (częste zwolnienia). Za pół roku będzie kolejna wiosna i co, znowu będziesz na zwolnienia latać?

Gość kkkiiikkkaaa
A i nikt cie nie oszukał.

Gość bukaaa
Dlaczego oszukała? Ty dłużej pracujesz, tamta jest dyspozycyjna, widocznie to dla szefowej było ważniejsze. Biuro rachunkowe to specyficzna praca (sama o tym wiesz), dużo rzeczy jest terminowych, us ani zus nie zaczekają, bo twój syn było chory.

Gość oszukanawpracy
Ale od przyszłego roku syn będzie mógł już przymować leki przeciwalergiczne więc problemów z nim nie będzie

Gość jngrkjnrintfn
U nas w pracy też jest taka co wiecznie na zwolnieniach, póki nie miała stałej umowy to jeszcze jako tako. Dostała stała to albo ona na zwolnieniu albo opieka na dziećmi. No i ciągle muszą być organizowane zastępstwa i etc. Więc wcale szefowej się nie dziwię.

skoro ta dziewczyna wie jak to robic, Ty tez ale Ciebie czesto nie ma w pracy to jest jasne, ze powinna to zlecenie dostac ta dziewczyna matki nie sa na specjalnych warunkach w pracy - dla pracodawcy liczy sie wykonana praca, a osobiste zycie pracownikow to ich sprawa

Gość kkkiiikkkaaa
A niby jaką pracodawca ma pewnośc, ze już nie będziesz brać zwolnien?

Gość oszukanawpracy
Nawet jeżeli syn będzie chorował to mogę rozliczać wszystko u siebie w domu. Mam odpowiednie programy na komputerze i w ten sposób pracowałam będąc w ciąży. Zaproponowałam to szefowej a ona coś mruknęła pod nosem i sobie poszła

Gość haha ha ha ha
To matki dyskryminują się na własne życzenie 👋

Myślisz, ze dasz lekki na alergię i będzie po kłopocie? Kuzynki bliźnięta dotstają leki, są pod kontrolą lekarzy, a i tak ciagle są chore. Fakt, że jedno drugie zaraża, ale lekarz powiedział jej, ze niestety przy tak silnej alergii tak będe przez jakiś czas wyglądały jej zimy. A kwalifikacje to nie wszystko, czasami ktoś młody musi dostać szansę na wykazanie się.