Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smuuttnnna

co na przejzeiebienie w ciazy??

Polecane posty

Gość smuuttnnna

od rana tylko kicham i smarkam :( jest mi zimno a za oknem pieknie słoneczko swieci, moja siostra własnie sie opala a ja siedze w domu w grubym swetrze... kurcze nie chce zaszkodzic dziecku nie mam pojecia co moge wziąć, jestem w 17 tyg, od kilku dni pije herbatkę z cytryna i sokiem malinowym bo cos czułam ze mnie bierze ale teraz to juz na całego :(

Gość smuuttnnna
przepraszam za błędy i literówki ale szybko pisałam :(

możesz jeszcze brać rutinoscorbin i chyba tyle, poza jakimiś ziołowymi lekami jeżeli boli Cięgardło to jest lek w aerozolu, ale nazwy nie pamiętam (niebieskie opakowanie), wiec niewiele mogę pomóc

Gość smuuttnnna
a moge pojsc do zwykłego lekarza rodzinnego?? czy powinnam wczesniej wybrac sie do swojego ginekologa i skonsultować sie??

jeżeli Twój rodzinny jest naprawdę zaufanym lekarzem to tak, ale zawsze nawet na telefon możesz skonsultowac leki z ginem

a co am ginekolog do przeziebienia? hehe wy to mądre jesteście jak cholerka :P do zwyklego,przeciez tez wie co mozna zastosowac w ciazy

Ja bedac w 17-18 tc tez przechodzilam przeziebienie: bez goraczki, mialam bol gardla, troche kaszel i spory katar. Mi gnekolog powiedzial, ze o ile nie ma goraczki to nie powinno byc zle. na gardlo polecil plukanie gardla woda z sola, pocie mleka z czeosnkiem i miodem lub herbate z cytryna. polecil tez robic inhalacje z rumiankem. przeszlo mi a dzidzia urodzila sie zdrowa i ma sie dobrze:))

Gość czysty paracetamol
:)

panadol mozna z tego co wiem. jedz czosnek i pij mleko z miodem. ja bralam jeszcze wapno i pilam syrop z cebuli

Gość hjk9
ja chorowałam w I, II i III trymaestrze po raz w każdym ;/ Ale na szczęście nie wpłynęło to na dziecko i urodziło się zdrowe :) w I i II tylko domowe sposoby letnia herbata z duuużą ilością miodu, czosnek - zmiażdżony (dużo) i połozony na wędlinę na chlebie, dużo soków i wody. Wyciskałam też sok z cytryny i mieszałam z miodem i to piłam. Gardło płukałam wodą z solą, pod nos i na klatkę piersiową vicwaporub (czy jak to się pisze). W III tr. dodatkowo łykałam paracetamol ze względu na gorączkę i ssałam pastylki na gardło. Potem czytałam o tym syropie Prenalen, ale jeszcze nie było go w aptekach. Mąż chciał mi kupić. Jakby był to bym kupiła.

Gość ferletinka
niestety ja w 3 mies ciazy dostalam ostrego zapalenia krtani i nie lobylo sie bez antybiotyków i to dwóch:( maliny, cytryna czonsek

syrop PRENALEN tez polecm rewelacja i do tego jakmas zgoraczke mozesz wziasc apap a na gardlo plukanie szalwia.

mnie zlapało przeziębienie jesienną porą,wtedy napewno byłam daleko przed połową ciąży.Tylko mleko,czosnek,herbata z miodem..Po wcześniejszej konsultacji mogłam posmarować się VapoRubem,i 2 razy dzienie tabletkę do ssania.Ewentualnie paracetamol-tylko 1 dziennie w razie gorączki, no i wyrko.

Syrop cebulowy-- pokrojoną cebulę zostawiasz w ciepłym miejscu, możesz dać miód (powiedzmy dużą łyżkę na 1 cebulę) i sok cytrynowy (dużo lepiej smakuje- dawałam jakieś pół cytryny na dwie cebule). I pić łyżkami gęsty syrop, mój mąż zjada też cebulę (fuj). Nie jadam zupełnie surowej cebuli, ale to mogłam mimo nudności, może organizm czuł że pomaga. Jak przeszła choroba, znowu mnie rzucało na widok cebuli. Na gardło- dobre są propolki. No i na spacer idź jeśli tylko gorączki nie masz.