Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukana na ........

OSZUKANA na ALLEGRO

Polecane posty

zostalam oszukana na allegro jedna z firm wszystko do tipsow oszukala mnie wyslalam pieniadze dostalampotwierdzenie zaksiegowania a paczki nie wyslali i tlumacza sie ze nie maja kasy odemnie , a ja mam wydruk z banku ze maja i przeslalam a oni nadal swoje co za ludzie

czy nie ma juz uczciwych ludzi

a jeszcze w regulaminie pisza ze sa solidna firma wlasnie sie przekonalam co moge zrobic w takiej sytuacji

pomoze ktos jak mam postapic teraz

Gość Najlepiej
zgłoś sprawę na allegro (spór) a jak nie poskutkuje to idź na policje to pomoże.

Gość jesli naprawde im
wysłałaś kase ( za przesyłkę i towar) to sprawdź bo może pomyliłas nr rachunku. Jeśli dostałaś potwierdzenie od firmy, że kase dostali to muszą Ci to wysłać. Jak nie to zgłoś sprawę do allegro

Gość szyba
Sprawdz czy przelew jest na właściwe konto - to, które było podane w aukcji. ''ja mam wydruk z banku ze maja'' Takiego wydruku, że MAJĄ nikt ci nie da. Co najwyżej wydruk, że ty zrobiłaś przelew ze swojego konta na ''ich''konto.

no w tym rzecz ze dostalam z banku i nimer konta jest dobry nazwa wszystko sie zgadza a oni nadal swoje ze nie maja nawet jak im wyslalam potwierdzenie meilem z ich banku, to oni nadal ze nic nie maja no coz kurwa za ludzie

na zyczenie mojego banku zostalo to wystawione bo sprawa juz trwa dosc dlugo moj bank wystapil o potwierdzenie i je otrzymal

Dlatego ja zawsze wole kupowac za pobraniem...doplacasz kilka zlotych ale masz wieksza pewnosc

wlasnie ja mam duzo pozytywnych komentarzy ale oni napisali ze nie wysylaja za pobraniem a nie mam ani jednego negatywa z innymi nigdy nie mialam problemu a z tymi sie uzeram i uzeram

Gość zgłoś sprawe do all
i poinformuj ich ze w takim i takim dniu idziesz na policje, ale najpierw wyslij im wezwanie do zwrotu pieniedzy w czasie 3 dni

pisalam juz do nich oni sie niczym nie przejmuja i niewiemco mam zrobic

do allegro napisalam 3 dni temu to do tej pory nie mam odpowieddzi

mysle ze jeśli napisałas do allegro tak chaotycznie jak tutaj to Oni mogą miec jeszcze prze najbliższy tydzień problem z rozszyfrowaniem o co Ci dokładnie chodzi. Jesli masz potwierdzenie wpłaty na ich konto i nie pomyliłas numeru konta, to najpierw w Mailu leci do tej firmy skan potwierdzenia przelewu. A poźniej jesli nie będzie reakcji z ich strony, zgłoś to allegro. Jesli ta sie należycie nie zajmie tą sprawą, idziesz na policje i u Pana który przyjmuje zgłoszenia, zgłaszasz ze zostałas oszukana kupując na portalu allegro. On juz bedzie wiedział co ma z tym zrobic. AMEN>

Gość zrospaczona-27
Radzę uważać na firmę Adipol ( Adipol.pl strefa hurtu ) z Allegro. Pobierają pieniądze, nie wysyłają towaru. W dodatku brak jakiegokolwiek kontaktu!

Gość ilonka1185
ja mam podobny problem tyle tylko ze otrzymalam towar ale niezgodny z opisem zamowilam wlosy 55cm ciemny blad przyszly wlosy 47 cm bardzo jasny blad wogole nie pasujacy do kolkoru jaki mam wlosy sa krotsze od moich sa mi zbedne kontakt z pania ktora mi te wlosy sprzedala jest niemozliwy a towar nadal wystawia na alegro nie odpowiada na moje meile niewiem co mam w tym przypadku zrobic co radzicie