Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ginger21

Kobitki, czy dużo przytyłyście po ciąży???

Polecane posty

Witam, jestem dość młodą mamą w 4 miesiącu ciąży i chciałabym dowiedzieć się o waszych doświadczeniach kochane babeczki, co robiłyście przed i po ciąży aby nie przytyć... czy jednak 10 czy 20 kg jest nieuniknione???

ja zawsze byłam szczupła, przytyłam 28 kg w ciąży, waga sama mi spadła i doszła do tej z przed ciąży po 4 msc

ja przytyłam 11 kg, ale tego raczej nie unikniesz fakt, ze do 5 miesiąca za duzo nie jadłam, w wiekszości jabłka i śliwki, bo miałam mdłosci, ale później już normalnie odrzucało mnie tylko od mięsa i ryb, ale czasem sie po prostu zmuszałam

w pierwszej ciazy przybylo mi 20 kg-jadlam wszystko,glownie lody litrowe . w drugiej ciazy nie mialam ochoty na slodycze,wiec ich nie jadlam.ale co dziennie jadlam owoce i warzywa i pilam soki jednodniowe.i tez przytylam 20 kg :(

ja 15 kg przytylam i w miesiąc po porodzie wrocilam do wagi sprzed ciąży-syn ze mnie wszystko wyciągnąl hi hi brzuch i biust smarowalam w trakcie ciązy specjalnymi kremami,nie wiem czy to ich zasluga ale zero rozstępow!!!

hmm a czy zauważyłyście że po ciąży trudniej zrzuca się kilogramy? i jak jest z karmieniem piersią? moja koleżanka powiedziała że gdy karmiła to sporo straciła na wadze... czy to nie mit?

Gość pomarańczka3434344
ja przytyłam 36kg jestem 20 msc po porodzie i jeszcze mam 9kg na plusie ale ale nie wyglądam żle bo przed ciążą ważyłam 43,5kg.Jadłam dużo mięsa i słodyczy... okropnie dużo... nie umiałam się oprzeć!!!

ginger21 -> szczerze mowiac nie wiem czy to prawdziwa zaleznosc.. ale moja siostra nie karmila piersią (szybko stracila pokarm) i pomimo tego ze juz mala ma 9mc ona nadal nie wrocila do wagi przed ciaza... a kolezanka ktora karmila piersia bardzo szybko wrocila do swojej wagi :/

wiecie kochane... pytam, bo zawsze miałam tendencje do tycia i od zawsze się odchudzałam... mój lekarz dietetyk zawsze przestrzegał mnie przed ciążą i żebym szczególnie uważała... póki co nie zauważyłam żebym tyła, ale to dopiero 4 miesiąc i szczerze mówiąc nie mam wilczego apetytu, a wręcz jem mniej niż zawsze bo mam mdłości... od września zacznę chodzić na basen na gimnastykę i czasem jeżdżę na rowerze, sporo spaceruje... może aż tak strasznie nie przytyję...

no i luzik aby do przodu, ja tez z powodu mdłości na początku mniej jadłam

Gość mama zaraz dwojeczki
W pierwszej ciazy przytylam 20 kg, pol roku po porodzie zrzucilam bez problemow wszystkie kg bez diet, cwiczen i karmienia piersia (synka karmilam tylko 2 miesiace, ale od samego poczatku byl rowniez dokarmiany butla z mm) Teraz jest jeszcze gorzej...jestem w 31 tc, a przytylam juz 16 kg! Ale co zrobic...:) Wezme sie za siebie jak corcia przyjdzie na swiat :) Mam nadzieje, ze pojdzie dobrze, choc biore pod uwage, ze tym razem jednak fitness czy bieganie bedzie niezbedne (mam 32 lata)

Gość sARKAQ
ja przytyłam 7kg, dziecko urodziło się 4kg :) Jadlam zdrowo, duzo spacerowalam :)

Wiesz co, wydaje mi sie, ze jem normalnie. Nie licze kalorii, ale tez nie jem po 20stej ani w nocy. Rowniez nie jem slodyczy, nie slodze ani nie wcinam calymi dniami "czegos" ;), a jednak kg leca do gory.

Ja pracuje 3 dni w tygodniu i wtedy caly dzien siedze przed komputerem i bardzo malo sie ruszam, natomiast przez pozostale dni jestem duzo w ruchu jak to przy dwulatku :)

Gość troszkę brzuszka
Ja przed ciążą 42 kg teraz też 42 ale ciało już nie takie, brzuszek jak pojem to mam wystający i ta skóra obwisła, przytyłam 12 kg i waga po ciąży spadała ok 2 kg/ mieś , teraz stoi w miejscu. Dużo się smarowałam i masowałam, waga to nie problem ale elastyczność skóry

kochana ja i tak po ciąży zrobię liposukcję i modelowanie brzucha, bo w swoim życiu schudłam więcej niż 56kg i skóra u mnie to i tak do usunięcia jest... nie chcę po prostu przytyć jakoś masakrycznie

Gość troszkę brzuszka
też chcę na liposukcję ale nie wiem czy wybrać operacyjną czy taką bez skalpela

Gość izia87
przed ciąża 52 pod koniec ciązy 72 teraz jestem 7 miesiecy po porodzie i waże 52 i roztepy niewidoczne na biodrach brzuszek płaski ogólnie ludzie mi daja mniej lat niz przed ciąża:)