Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kikosasanka

jak odstawić od piersi? dziecko nie chce butli:(

Polecane posty

Witam, mam mały problem. Chcę odstawić mojego łobuza od cyca, ale mały ma inne zdanie na ten temat. Niedługo będę wracać do pracy i muszę to zrobić. Mały ma już 7,5 m-ca. Z jedzeniem nie ma problemów, jak tylko widzi łyżeczkę to buźka otwarta i się denerwuje, że za wolno mu podaję:) No ale jak widzi butlę, to jest gorzej. Herbatki troszkę popije. Ale sztucznego mleka nie toleruje:( Od razu wszystko wypluwa i buźka zaciśnięta. Próbowałam już hippa, bebilon. Obecnie próbuję z bebiko, no ale efekty nie są zadowalające. Wczoraj mały sukces, bo na wieczór wypił z butli kaszkę. Czy takie małe dziecko koniecznie musi pić mleko? Czy wystarczą kaszki na mleku? Poradźcie coś.

Posiłków mlecznych jestem pewna, ale czy to koniecznie musi być mm? Wydaje mi się, że mleko to mleko, czy czyste czy w kaszce... Dla mnie różnica taka sama jak pomiędzy kubkiem mleka a miseczką zupy mlecznej... Oczywiście mogę się mylić, specjalistką nie jestem. My ciągle na cycu :)

Gość yjuh
dziecko do 3 lat powinno powinno pic mleko pamiętaj, że dziecko czasem musi spróbowac z 10 razy nowego smaku zanim się przekona kup bebiko i dosypuj kaszki smakowe PO CO UCZYSZ BUTLI TAKIE DUŻE DZIECKO ???? podawaj normalnie z kubeczka z ustnikiem lub przez słomkę, a gęstszą kaszkę łyżeczką ja podawałam mleko z kubeczka od 4 miesiąca, teraz mój synek ma 1,8 roku i pije już normalnie z kubka jak dorosły, nie muszę się ciągac z butelkami i niekapkami