Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I love you baby

Chcę zsotać naukowcem co muszę studiować?

Polecane posty

Gość I love you baby

Chcę być naukowcem, pracować w labolatorium, tworzyć leki, robić eksperymenty, ale co muszę zrobić żeby nim zostać? W zasadzie zastnawia mnie dgzie naukowcy robią swoje badania, bo np. w moim mieście nie ma czegoś takiego jak jakiś instytu badań naukowych gdzie naukowcy by pracowali, a wiadomo że każdy zawód ma swój budynek i fimę- lekarz ma przychodnię, strażak ma remizę, sprzedawca sklep, sekretarz biuro, a gdzie pracują naukowcy jak nigdzie takiej firmy nie ma co tam przeprowadzają badania?? na pewno niektóre firmy konkretne mają swoich naukowców zatrudnionych np. projektanic mają naukowców co badają właściwości materiałów lub coś takiego. No i w ogóle z chemii i biologii miałam tylko 3 także nie jestem wybitna, ale przyznam że nigdy się nie przykładałam więc może bym wyciągnęłą to lepiej

Gość I love you baby
podnoszę

wystarczy studiować np na Politechnice i zostać na uczelni jako pracownik naukowy. Ale rozczaruję ciebie, trzeba mieć bardzo bogatych rodziców, bo zarobki asystentów na uczelni są marne i to bardzo.

Gość I love you baby
okej a jakieś inne opcje?

Gość enemy mine
ale w jakiej dziedzinie chcesz byc naukowecem :O? sprecyzuj kurwa a nie

Gość I love you baby
chcę wynajdywać leki na różne choroby

Gość I love you baby
a także badać zachowania ludzi pod róznymi czynnikami będących

No to albo leki albo zachowania ludzi :) widać że sie nie nadajesz bo nie masz prawdziwej pasji, którą naukowiec musi mieć a nie sobie szukać żeby być naukowcem :p

Gość I love you baby
tzn. jeśli chodzi o zachowania ludzi no to ja pasję mam bo już od gimnazjum się tym interesowałam, czytałam książki na ten temat np.

Gość I love you baby
Garbata Biedronka- w sensie że mój zawód wynalazcy leków byłby dla prausiów i kujonów?

nie o to chodzi, ale trzeba być wyróżniającym sie studentem, by zostać na uczelni i mieć zamiłowanie do nauki, ja niestety miałem zamiłowanie do balang i zostałem tylko trójkowym inżynierem.

Gość I love you baby
aha to muszę zdać studoa z wyróznieniem i być takim uczelnianym prymusem inaczej nie wyjdzie?

Gość Kaitana
Studiuj fizykę.

idź na farmację i bądź najlepsza z najlpeszych, a przy tym krytyczna, zorganizowana i kreatywna. Po studiach nędznie opłacane (jesli załapiesz sie na stypendium) studia doktoranckie z zagranicznym stażem, a potem...albo zostajesz na polskiej uczelni i kombinujesz albo myk zagranicę;) Powodzenia!

Praca naukowa to pasja i jak nie kochasz chemii, to nie wchodź do tej rzeki.